Kúty – Rakúsko

Akcia Kúty Rakúsko 4.5.2008

Akcie Slovensko Česko – Rakúskom sa zúčastnili:
Ilavská, Nováková, Fáziková, Červenková, Stríž, Slaný, Michalec, Kraic, Škoda, V Kútoch na stanici sme sa ešte stretli s Jurom Poláčkom a Oravcovými. Oni išli do Ledníc a vo Valticiach sme sa mali stretnúť. Ale cez deň sme sa už nestretli. Neplánovane sa nám predĺžil odchod z Kútoch (malá technická závada bicykla).

Išli sme cez Lanžhot na Břeclav, vo Valticiach sme si urobili prestávku pozreli zámok okoštovali prvé české pivo. Nad Valticami je pekná vyhliadka, oplatilo sa ju vidieť. Pokračovali sme na Strattenberg do Falkensteinu. Na hrad sme nešli, dali sme si obedňajšiu prestávku. Niekto si splnil sen dať si vo Falkensteine dobrú kávičku, niekto dobré pivečko. Nakoniec do Laa an der Thaya sme nešli a vrátili sme sa cyklocestou k Hohenhau a cez Moravský Sv. Ján do Kútov. Tu nám odišiel vlak asi pred 4-5-minútami. Tak sme museli čakať na ďalší, ktorý išiel za 1 hod. a 30 min. To nám trocha skomplikovalo život. Teda hlavne tým, čo to mali z Trnavy ešte nejakých zopár kilometrov.

Najviac však Božku Ilavskú, tá to mala do Piešťan ešte cez 40 km, takže prišla domov až za peknej tmy. Ale o 22 h sme si volali, prežila. Počasie bolo vcelku dobré, Čerstvo a hlavne veterno. Chvíľami s nami vietor spolupracoval, chvíľami nás pekne potrápil.

Hlavne po ceste Moravský Sv. Ján – Kúty, kde sme ho najviac potrebovali.

Ale čo už narobíme.

Anka Nováková