Trnava-Rysy – 19.-23.7.2017

Za MKCK sa akcie zúčastnili: Vrábel Pavol, Valovičová Mirka a Benedikovič Jozef

1.deň – 19.7.   – prezentácia na SOŠP na Koniarekovej ul.19, večera, organizačné pokyny, kladenie vencov k pamätníku Trnavskej posádky, ubytovanie účastníkov

2.deň – 20.7.   – budíček, hygiena, štart o 03.45 hod., prestávka v H.Hámroch spojená s kladením vencov pri pamätníku SNP a Trnavskej posádky, obed účastníkov v Strážoch nad Zvolenom, prestávka v Nemeckej spojená s prejavom vďaky pri pamätníku Vápenka, prestávka a zoradenie peletónu v sedle Čertovice, prestávka a zoradenie peletónu na parkovisku pod Štrbským Plesom, príchod do táboriska 40.ročníka cyklojazdy v Tatranskej Lomnici – hotel Tatranec, večera, ubytovanie účastníkov v táborisku. Trasa nonstop jazdy: Trnava – štart – Hlohovec – Topoľčany – Partizánske – Veľké pole (stupák) – Horné Hámre (kladenie vencov  cca o 08.15 hod.) – Žarnovica – Žiar nad Hronom – Budča – Stráže nad Zvolenom (obed cca o 10.30.hod.) – Zvolen – Banská Bystrica – Nemecká (kladenie vencov cca o 13.00.hod.) – Podbrezová – Čertovica (stupák cca do 16.00.hod.) – Hybe – Važec – Štrba – Štrbské Pleso (stupák cca do 18.45.hod.) – Tatranská Lomnica (hotel Tatranec príchod cca o 19.45.hod.). Peletón cyklojazdy tvorilo 143 cyklistov, vodiace vozidlo, 2 pendlovacie vozidlá, servisné vozidlo sanitné vozidlo, batožinové vozidlo, zberný autobus s prívesom pre bicykle. (a iné vozidlá účastníkov cyklojazdy)

3.deň – 21.7.   – individuálny program účastníkov na rôznych aktivitách vo Vysokých Tatrách a okolí, večer raut tzv. Trnavský večer, kde boli pozvaní všetci účastníci.

4.deň – 22.7.   – individuálny program účastníkov na rôznych aktivitách vo Vysokých Tatrách

5.deń – 23.7.   – ukončenie činnosti v táborisku, odchod domov

Tohtoročná cyklojazda sa konala pod záštitou predsedu vlády SR Roberta Fica a olympijského medailistu Pavla Hurajta, ktorý s cyklistami absolvoval úsek Štrba – Štrbské pleso na bicykli a taktiež sa zúčastnil Trnavského večera. Z podujatia bude zhotovené DVD.

Bene