Nízke Tatry 14.-17.9.2017

Turistiky sa za MKCK zúčastnili Herceg, Gurínová, Ilavská, Lukačovičová, Michalcová, Kučerová, Polaček, Šuga, Golier, Slaný, Molnár, Nádaský,

Ako hostia :Hronský,Polocik,Modrovský a V.Šulko s rodinou

Jedna z posledných naplánovaných cyklo-turistických akcií v tomto roku bola trošku zmoknutá. Štvrtok na poludnie prvé posádky s autami dorazili na ubytovňu Dúhový pstruh v Bystrej pod Chopkom, po ubytovaní sme si urobili pešiu turistiku na Tále a okolie, ale keďže sme si nepribalili do batohov golfové palice, tak sme si v tom obrovskom golfovom areáli ani nepinkli. Ale zato sme ochutnali v bistre hotela Tále dobré (hoci drahé) Štiavnické pivko Erb, ale stačilo iba jedno, večer sme sa už všetci zúčastnení akcie najedli a zabavili v miestnej kolibe.

Ráno bolo celkom príjemne, po raňajkách sme sa autami premiestnili k lanovke na Krúpovú  chatu a o pol desiatej sme s Chopku za takmer úplného bezvetria (ten sa vybláznil deň predtým) ale v hmle vyrazili po hrebeni na Ďumbier ,a ďalej na Štefánikovú chatu.

Po dobrej polievke a horci sme sa spustili po zelenej zn. dolu k Trangoške, Juraj s Ankou si zvolili modrú zn.,ktorá kopíruje hrebeň o niečo nižšie, aby sme sa všetci stretli pri autách na parkovisku.

Večer klasika- pivko a spánok. Sobota – ráno dážď, na plánovanú hrebeňovku z Chopku na Dereše, Poľanu, Krížske sedlo a po modrej na sedlo Príslop, ch. Kosodrevinu a Srdiečko musíme zabudnúť.

Rozdelili sme sa podľa záujmov a posádok aút, niektorí  navštívili Bystriansku jaskyňu, iní Mýto pod Ďumbierom, ďalší les v okolí Krpáčova a pivný festival.

Nedeľa ráno- bez dažďa, ale už mala každá posádka auta svoj plán, kaštieľ v Slovenskej Ľupči a tiež kúpele Sklené Teplice, zber hríbov v Jánskej doline, návrat do Kvačian.

Som rád, že tých pár dní v Tatrách sme si každý prišiel na svoje, teším sa na každú ďalšiu vydarenú akciu v dobrej partii a pekných zážitkoch.

P.Herceg