Akcia Karpaty tour 2000

3.ročník Karpaty Tour, 24.6.2000

Slovenský cykloklub pobočka Trnava a KST Encián Trnava. pripravil pre cykloturistov akciu Karpaty Tour 2000 – cyklistické vítanie leta. Ráno už čakalo na štarte 80 účastníkov. ktorí sa tešili na pekný športový deň a 134 kilometrovú trasu. Za asistencie vozidiel polície. pelotón opustil Trnavu smerom na Ružindol, Budmerice a Červený Kameň.

Z plánovaného turistického tempa sa časom vďaka niektorým usilovným cyklistom stalo tempo pretekárske a pelotón sa pri prvej občerstvovačke začal trhať. Vytvorili sa malé výkonnostné skupinky, ale hlavný pelotón pohodovým tempom smeroval cez Modru, Vinosady k horskej prémii na Pezinskej Babe.

Postupne sa obloha zatiahla mračnami. Vietor zosilnel a dážď pokropil slnkom vyhriaty asfalt. Po obedňajšej prestávke sme pokračovali cez Pernek. Kuchyňu a Rohožník do Sološnice. Na ceste neďaleko zrúcaniny Plaveckého‘ hradu sme pláštenky vyzliekli a blížili sme sa k priehrade Buková, ktorá bola našou ďalšou zastávkou asi po 100 kilometroch. Ďalej sme pokračovali cez Trstín, Naháč a dedinku pod horami, Dechtice. až do Radošovského Mlyna. Po tradičnom kotlíkovom guláši a pive sme slávnostne ukončili cyklistickú akciu.

Najstarším účastníkom Karpaty Taur bol šesťdesiatpäťročný Vladimír Selčan z Trnavy a najmladším štrnásťročný Vladimír Feješ zo Sládkovičova, ktorí si zaslúžia určite pochvalu. V tamto roku sa zúčastnili akcie iba dve ženy, Bernadetta Ďurišová a Anka Nováková, ktoré si zvolili skrátenú trať cez H. Krupú a Bukovú.