Akcia Karpaty tour 2003

6.ročník Karpaty Tour, 21.6.2003

Cykloturisti ako po iné roky aj tento rok oslávili príchod leta cykloturistickým okruhom Karpaty Tour, ktorý sa konal v sobotu 21 júna 2003 v Trnave.

Štart karpatského okruhu bol z parkoviska pred reštauráciou Relax. Počasie aj v tomto roku bolo k účastníkom cykloputovania milosrdné. Predpoveď, mierne ochladenie +28°C sa splnila a dážď sa nakoniec nekonal. Na štarte sa prezentovalo 70 účastníkov, z toho päť žien.

Po štarte pelotónu, za asistencie vozidla polície, sa cyklisti vydali na 126 kilometrov dlhú trasu smerom: Dolná a Hor­ná Krupá, Trstín, Buková (1. občerstvovacia zastávka), Plavecký Mikuláš, Sološnica (47. km – 2. obč. zastávka), Rohožník, Pernek, Pezinská Baba (72. km – 3. obč. zastávka), Vinosady, Modra, Píla, Červený Kameň (97. km – 4. obč. zastávka), Trnava (120. km – ciel).

Cieľom akcie KARPATY TOUR nie je pretekanie, ale cykloturistika stráviť príjemný deň v sedle bicykla s priateľmi, ktorým tiež učarovalo „šliapanie do pedálov“. Najmladší účastník akcie mal 14 rokov, najstarší 56. Najvzdialenejšími účastníkmi bola 4 členná skupina z Bánoviec nad Bebravou.

Po štarte sa pelotón potrhal na skupiny, ktoré museli odolávať chladnému proti vetru. Pohodovú jazdu nenarušili ani dva registrované defekty. A tak posádky oboch sprievodných vozidiel (zdravotnej aj technickej pomoci) sa mohli venovať aj povzbudzovaniu a občerstvovaniu účastníkov na trati. V cieli putovania už na cyklistov čakal kotlíkový guláš s pivkom, tradičné žrebovanie štartových čísel o vecné ceny od sponzorov.

V dobrej pohode sme ešte dlho debatovali o prežitých zážitkoch a plní dojmov sme sa rozišli do svojich domovov.