Akcia Havran

Akcia sa konala 15.5.2004

Akcie sa zúčastnili:
P.Vrábel, I.Naništa, J.Benedikovič, D. Surovčík, B.Ilavská, M. Unger, P. Hovorka

Po chladnom a veternom piatku, je teplota aj teraz v sobotu len +6°C. Ale je bezvetrie, jasno, nie je čo rozmýšľať, len zbaliť si veci na túru a vyraziť. Ráno o 8:00 na parkovisku pri Amfiteátri v Trnave sa stretávam len J. Benedikovičom.

Po štarte o 8:10 vyrážame smer Piešťany, Na kruhovke o 9:45 sa stretávame s ostanými cyklistami. Po prezentácii, občerstvení sa a pláne, urobíme štartovaciu fotografiu a ideme na Havran. Slniečko začína pripekať a sme radi, že sa vyčasilo. Havran zdoláme vcelku v pohode na ľahkom prevode a po ceste robíme propagáciu na Karpaty Tour 2004; rozdávame letáky v mieste našich zastávok na občerstvenie. Pred tabuľou obce Radošina mi praská lanko na prehadzovači. Využijem odbornú pomoc D. Surovčíka a nastavíme prehadzovač na stredné koliesko a nejako musím dôjsť takto až do cieľa. Dá to zabrať, ale iné mi neostáva.

Krátko po 13. hodine prichádzame na Jašter pri Hlohovci. Tu si objednávame zaslúžený obed: kapustnicu, huspeninu a pivo. To všetko len za 100Sk. Obsluha je rýchla, „pohľadná“, jedlo chutné, odchádzame spokojní.

Po rozlúčkovej fotografii sa cca o 14:00 postupne lúčime a rozdeľujeme sa dva smery: do TT a do Py.

V Trakoviciach sa zastavujeme u Anky Novákovej (na pohár vínka ozaj dobre padne), chvíľku posedíme a pohovoríme, čo má nové chystá sa o dva týždne na Elbu a robí práve poriadky okolo domu.

Lúčime sa a pokračujeme ďalej. Pred Oravným vbehnem do výmoľa a praská mi špajdľa v kolese. Pomalým tempo dobieham do Trnavy. Pri vodárni ma čakajú M. Unger s J. Benedikovičom a spolu akciu ukončujeme v Tenis klube na ihrisku na Prednádraží. Pri záverečnom pivku o 16. hodine konštatujeme, že akcia sa vydarila vďaka priaznivému počasiu a dobrej nálade po ceste.

I. Naništa