Akcia NZ SCK Jahodník

Akcia sa konala 10.6. – 12.6.2005

Zoznam účastníkov:
Michalec Jozef, Naništa Igor, Nižňanský Marek a synovia, Vrábel Paľo

Počasie- nevyšlo podľa predstáv a nádejí -ochladenie, +8·st.C, prehánky ,inak program pripravený OK, Ubytovanie v chatkách RS Záruby kap.6 postelí -teplá voda ,sprcha, kúrenie – OK.

Trasy: väčšina účastníkov jazdila MTB trasy

Po štvrtkovom fajrontovom ochladení a daždi posúvam odchod na ZRAZ na Piatok ráno 10.6. o 6:20 hod. Keďže neprší, vyrážam s plnou poľnou smer Suchá-Orešany­ Jahodník v silnejúcom a chladnom protivetre. Príchod do Smoleníc 8:00 h. Po príchode do kempu sa stretávam s organizátormi SCK-Bicyglo M.Kasalom a spol. zaprezentujem sa a idem na chatku, kde už vstávajú hore spolubývajúci: Vrábel P, + kamarát cykloturista z Popradu. Štart na trasu sa operatívne posúva na 10:00hod. – je teda čas vybaliť veci, hodiť reč a zoznámiť sa. Neprší a tak vyrážame na trasu dňa (MTB): Lošonec – Majdan – Sklená Huta – cez kopec- na Sološnicu, po občerstvení v miestnom pohostinstve – pokračujem už sólo jazdu

-Plav. Mikuláš Cerová Rozbehy – Vet. elektráreň – cez lúky – do Bukovej (občerstvenie), cez Trstín a Smolenice sa konečne doplazím na základňu na Jahodníku. Cca o 18:00hod.! mám najazdených kombinovaných cesta/MTB 90 km.

Po večeri a doplnení tekutín cca:od 19:00hod.- súťaže: slalom na detskom MTB – jazda zručnosti (mala víťaza P. Vrábla z MKCK odmena – fľaška Orešanského vínka), kotúľanie zad. kolesa z favorita do kopca na vzdialenosť.- víťaz mne neznámy, nakoľko súbežne začalo o 19:30 hod.- bolo zasadnutie Rady SCK – predsedov klubov. O 20:30 hod.- Premietanie -Skandi Tour 04, -p. Patsch – Malacky, p. Sýkora -Krupina. (účasť aj M. Nižňanský + synovia). Nočný program po skupinách a záujmoch.

Trasa 11.6. : cesta: štart: 9:00 hod- Orešany – Č. Kameň- Píla- Modra -Pez. Baba- o 13:00 hod. -občerstvenie doobeda slnečno, na Babe búrka 20min. ,večer prehánky, na Babe stretnutie s J. Michalcom (išiel opačným smerom Pernek -Baba – otočka a späť tou istou trasou s malým občerstvením v Modre u jeho dcéry – koštovka ,káva, koláčiky. -v Orešanoch nás lízne okrajom ďalšia prehánka -s vyplazeným jazykom stíhame o 19:00hod. večeru v kempe. Pod kopcom v Orešanoch chytí Jozef defekt, po nevyhnutnej pomoci s opravou sa lúčime a ideme každý svojim smerom. Večerný program: tanečná veselica so sk. Country Team, -od 00:30 hod- táborák, opekačka, debaty cca do 03:00hod.

Trasa 12.6.: cesta- od 10:00hod.- prehliadka Smolenického zámku, fotenie, rozlúčka s partiou, cyklopresun Boleráz – Šelpice- TA.

Na to že bol t.r. NZC u NÁS v okrese, bola slabučká účasť členov MKCK !!! Výhovorky typu: však to všetko máme pojazdené, žiaľ v očiach účastníkov zo stredného Slovenska a ani v mojich neobstoja..

Igor Naništa