Akcia Jankov Vŕšok

Akcia sa konala 2.9.2006

Účastníci : Jano Budoš, Marek Harčarík, Vlado Naď, Jozef Michalec, Igor Matkovčík

Zraz na akciu bol na parkovisku pred zimným štadiónom o 8 hodine. Vybrali sme po trase:
Trnava-Hlohovec-Brodzany-Hradište-Látkovce-Jankov vŕšok-Uhrovec-Bánovce nad Bebravou-Rybany-Žabokreky-Topoľčany-Urmince-Veľké Rypňany-Hlohovec-Trnava, dlhej 194 km.

V Kovarciach sme sa spojili s Jožkom Michalcom , ktorý vyrazil na trasu skôr. Tempo bolo dosť rýchle. Potom naša cesta viedla pod horou (Tribeč) a smerom na Bánovce. Priblížili sme sa k Strážovským vrchom v dedinke Hradište. Na Jankovom vŕšku bola akcia Trucks show, čiže na vrchu bola kamiónová šou. Cesta bola uzavretá, museli sme počkať, keď nás pustia usporiadatelia. Stúpanie na vŕšok bol dosť tvrdé, hlavne po už odjazdených kilometrov. Pri pohľade na pamätník bojovníkom v SNP sme si nostalgicky zaspomínali na pionierske časy.

Po nabratí ďalších síl sme sa zjazdom dole pustili do Uhrovca. Už nás čakala len cesta domov, čiže približne rovnako kilometrov, koľko už máme na tachometri. Čas bol náš nepriateľ, lebo sme sa dosť zdržali. Prekážkou boli aj časté zastávky na občerstvenie v krčme. Museli sme to dosť nekompromisne korigovať. Cesta tam – bola o radosti z bicyklovania a cesta späť – bola o čo najskoršom príchode domov.

V Topoľčanoch sme sa rozlúčili s Petrom Hovorkom. Trasa Urmince-Veľké Rypňany-Hlohovec nám zobrala skoro posledné sily, ale predsa ešte niečo zostalo, aby sme o 21 hodine v Trnave si vychutnali posledné pivo.

Počasie bolo prívetivé a cestou naspäť ako obvykle nám fúkal protivietor.

Trasu hodnotím ako dosť náročnú.

Jano Budoš