Karpaty Tour 2008

Akcia Karpaty Tour 21.6.2008

Zápis z akcie MKCK/ Malokarpatského cykloklubu/ určenej pre širokú cykloturistickú verejnosť:
Karpaty Tour 2008- 11.ročník cykloturistického „vítania leta“ sa uskutočnil dňa 21.6.2008 na Malokarpatských cestách na trase:
Štart: 8:30h od reštaurácie RELAX na Rybníkovej ul. v Trnave- Suchá n/Parnou- Častá- Č. Kameň- Píla- Dubová- Modra- Vinosady- sedlo Pezinská Baba- Pernek- Rohožník- Sološnica- Buková- Trstín- D. a H. Krupá a cieľ opäť v Relaxe cca od 15:00- 16:30h.

Na štarte sa prezentovalo 70 účastníkov- ktorých čakal cca 125 km okruh na cestách Trnavského i Bratislavského kraja cez dve horské sedlá / Pezinská Baba a pri priehrade Buková /. Počasie bolo t.r. ozaj priaznivé pre cykloturistiku. Po krátkom rannom dáždiku bolo sobotné ráno usmievavé a slnečné s miernym ochladením, čo väčšina účastníkov prijala s potešením. Lepšie je šliapať do pedálov pod mrakom ako pri spaľujúcom sily uberajúcom slnku, ktorého sme si už užili t.r. od skorej jari už dosť.

Cieľom akcie nie je pretekanie! Ale stretnutie sa s priateľmi v sedle bicykla, dobre si zajazdiť a spraviť aj niečo prospešné pre svoju kondičku.

Najmladším účastníkom akcie bola: Alenka Kubeková / r.1988/ z Piešťan

Najstarším účastníkom bol: Milan Jakabovič st. /r.1947/

Najvzdialenejšími účastníkmi boli: Jozef Ďurjak z Vrábel a Dominik Lisinovič zo Šaštína

Mužské oči potešili aj dámy : Miriam Červenková, Eva Zichnerová, Emília Kraicová, Alena Kubeková, Daniela Fáziková, Božena Ilavská, Zuzana Bielková, Miloslava Hercová, Monika Kišová -Hanusková, Beáta Ďugová.

Po štarte a vyvedení pelotónu z mesta (za asistencie PZ SR), aj vlastných sprievodných vozidiel / vodiči- F. Krajčovič a M. Kišová/ ktoré zabezpečovali okrem technickej pomoci i zdravotnú službu, sa vytvorili výkonnostné skupinky cyklistov, ktorých čakali na trase 4 oficiálne občerstvovacie prestávky- v Častej- sedle Pez. Baba- v Sološnici -na Bukovej- – a nakoniec v cieli akcie v Relaxe- kde už čakal účastníkov navarený kotlíkový gulášik s pivkom. Spestrením programu býva aj tradičná tombola losovaním z účastníckych štartovacích čísiel.

Ceny do tomboly venovali firmy:
LOJ MAR-ELEKTRO z Trnavy- p. Marek Loj

Bicykle- Šport- Servis- p. Bohuslav KUJOVIČ z Trnavy

Drogéria OD Jednota z Trnavy- p. Kabátová

Vydavateľstvo TURISTA- Dr. Anna Hlatká z Piešťan

Malokarpatský cykloklub

p. Krajčovič František z Trnavy

akciu ďalej podporili: SE a.s.- člen skupiny ENEL- JASLOVSKÉ BOHUNICE,

Mesto TRNAVA a reštaurácia RELAX Trnava .

Po dojazde do cieľa a občerstvení bolo možné ešte posedieť pri GITARE p. Milana ĎUGU a zaspievať si trampské piesne… i TAKTO možno stráviť príjemný deň s priateľmi.

Nastal čas rozlúčky s 11. ročníkom a už môžeme chystať ďalší ročník / plánovaný na cca 20.6.2009/.

Igor Naništa