Akcia Záhorie-Tomky 7.8.

Za MKCK sa akcie zúčastnili: P. Herceg, B. Ilavská, J. Poláček, V.Oravec, Ľ. Kraic, E. Kraicová, J. Nádaský, S. Studený, M. Nižnanský, A. Nováková, J. Budoš a P. Škoda.

Ako hostia: : L. Ptáček, E. Nižňanská, M.Vrábel + syn

Železničná stanica Smolenice – ráno 9:00hod. Z Piešťan prifrčali 7 cyklisti na 3 autách, štyria sme boli z trnavskej strany + jedna manželská posádka nechala auto na Majdáne a počkali nás na Jahodníku. Ďalšia trojica sa rozhodla pre ranný vlak až do Šaštína, kde sa zúčastnili sv.omše a potom šliapali tou istou trasou ako my, akurát že boli vždy o pár km pred nami, takže sme ich ani nedostihli.

Z Jahodníka sme ako najpočetnejšia skupina (10 cyklisti) vyrazili lesnými cestami (ďalší traja cestári sa rozhodli pre hlavné cesty). Lesné cesty nás doviedli na Záhorie, kde sme sa cez Vojenský výcvikový priestor a Borský Mikuláš na pravé poludnie dostali do Šaštína.

Slnko riadne pražilo, tak sme si našli pri jazierku Gazárka reštauráciu so záhradou v tieni, kde sme sa najedli a doplnili tekutiny, aby sme oddýchnutí znovu roztočili pedále a cez rekreačné stredisko Tomky a Studienku sa dostali do Sološnice.

Po krátkom občerstvení sme sa dlhším stúpaním lesnou cyklocestou a potom klesaním dostali cez Sklenú Hutu a Majdán do Smoleníc, kde nás už dobiehali mraky, silný vietor a trochu dážď. Tachometer ukazoval 110 km. Nasledovala krátka rozlúčka a odchody rôznymi smermi domov ukončili celkom pekný deň na bicykloch.

Garant akcie: Pavol Herceg