Bradlo 6.5.

Za MKCK sa akcie zúčastnili: P. Hovorka, Ľ. a E. Kraicoví, K. Lavor, J. Michalec, I. Matkovčík, M. Babišík, I. Naništa, M. Šuga, V. Naď, J. Poláček, H. Gurínová, V. Oravec, J. Golier, A. Nováková, V.Putera, M. Nižnanský a M. Unger.

Ako hostia: Andrej z Trnavy, M. Kupčík, A. Oravcová, E. Nižnanská, A. Golier.

Piešťansko-vrbovská vetva cykloklubu sa stretla vo Vrbovom pod šikmou vežou v zložení: Hovorka, Golier Juraj a Andrej, Jurajov kamarát, Vlado Oravec s manželkou, Vlado Putera a Juraj Poláček. Prekvapil nás aj Marek Nižňanský s manželkou.

Vybrali sme sa naplánovanou trasou na Prašník, Podkylavu a Košariská, kde sme sa rozdelili na dve skupiny. Jedna šla po cykloceste do Brezovej okolo priehrady (Hovorka, Poláček) a druhá (zbytok) šla smerom na Dlhý Vŕšok a odtiaľ chodníkom na Bradlo. Cestou nám predviedol svoje cyklistické kvality nadupaný Putera, ktorý sa párkrát „utrhol“ od ostatného pelotónu a ukázal nám svoj chrbát.

V kopčeku pred Košariskami sa peletón roztrhal, podľa toho, kto mal koľko síl. No na Košariskách sa spojil, aby sa rozdelil podľa trasy, ktorou kto chcel ísť na Bradlo.

Na Bradle sme sa spoločne stretli so skupinou z Trnavy. Tá v počte 8 cyklistov vyrazila krátko po ôsmej z parkoviska pri amfiku po trase: Trnava Špačince Dubové Dechtice D. Voda Brezová. Tu sa k nim pridal M. Kupčík a Jozef Michalec.

Ako sólo cyklista prišiel na Bradlo aj Kamil Lavor.

Po krátkom občerstvení (na chate mali aj „dobré orosené“) sme sa vybrali pomaly naspäť. Trnavské skupinky: jedna šla domov smerom cez Brezovú a druhá vez Podkylavu, Prašník a Vrbové.

Piešťanská skupinka: na ceste späť sme v kopci stretli Michala Ungera, ktorému to nejako časovo nevyšlo, no odšliapal si to poctivo sám z Trnavy a potom späť.

Ja som sa s Jurajom Poláčkom pustil späť smerom na Myjavu, kde sme pred Myjavou odbočili na cyklocestu smerom na Polianku. Tam nás zastihla krátka dažďová prehánka, ktorú sme prečkali pri zatvorenom hostinci.

Po polhodine sme pokračovali do Jablonky na Matejovec – sucho ani kvapka – kde sme zahnali smäd v hostinci pod Červenou skalou – ja čierne a Juraj čiernu kofolu. V Krajnom sme sa rozišli, ja na Vrbové a Juraj si šiel pozrieť Čachtický hrad zo zadnej strany od Višňového a potom do Piešťan.

Druhá vetva (Piešťansko-vrbovská) s Golierom a spol. sa vybrala z Bradla späť smerom do Brezovej a odtiaľ po cykloceste okolo priehrady bez vody na Košariská a ďalej na Vrbové a Piešťany.

Po minulých dvoch daždivých rokoch sme tajne dúfali, že teraz na Bradle nezmokneme. No, ale že bude až také pekné počasie, to sme teda nečakali (malá prehánka V Polianke nestojí za reč).

Z mojej strany akcia vydarená, počasie vyšlo a Kopaničiarsky kraj už zase (ako tradične) opäť nesklamal. Teším sa na ďalšie stretnutie.

P. Hovorka