Akcia Karpaty Tour 23.6.

Akcie sa za MKCK zúčastnili:
J.Budoš, J.Michalec, L.Slaný, O.Stríž, P.Herceg, M.Nižňanský, B.Ilavská, H.Gurínová, M.Šuga, P.Vrábel, M.Ševčík, J.Nádaský, M.Babišík, P.Hovorka,J.Poláček, I.Matkovčík, E.Kraicová, J.Golier, M.Golier, S.Studený, Ľ.Kraic, Ľ.Rosa, F.Trnka, K.Lavor, M.Unger, V.Naď, I.Naništa.

Ako hostia: Ľ.Hečko, R.Proksa, V.Hlavjíček, Ľ.Janovický, S.Štanc, J.Ďurjak, P.Julíny, F.Julíny, B.Polocík, M.Hlavatovič, M.Dobiš, P.Princ, J.Daniš, A.Danišová, M.Očenášek, M.Ficek, P.Benkovský, P.Áč, M.Kunovská, J.Hergottová, M.Janus, D.Janus, D.Vaculík, M.Vrábel, J.Trokan st., J.Trokan ml., P.Horváth, M.Venhart, M.Kupčík, S.Macejka, M.Ďuga, B.Ďugová.

V sobotu 23.6.2012 sa uskutočnil už 15.ročník „našej“ klubovej cykloakcie organizovanej aj pre širokú cykloturistickú verejnosť. Celkovo sa zúčastnilo 59 účastníkov.

Pomerne slušnú účasť možno pripísať aj dostatočnej e-mailovej PROPAGÁCII akcie rozposlanej na kluby KST aj SCK. Organizačne bola akcia vcelku zvládnutá na tradične slušnej úrovni.

Predpoveď počasia s búrkami a dažďom sa našťastie nenaplnila. Ráno na štarte o 8:30 h od rešt. Relax v Trnave bolo síce „pod mrakom“ ale pre cykloturistov to bolo priaznivé počasie. Slnko nepieklo na hlavy a tak nehrozil žiaden úpal. Vyvedenie pelotónu z mesta sme t.r. zvládli za asistencie vozidiel PZ, ako aj 2 našich sprievodných vozidiel.

Trasa akcie viedla cez obce – D.a H.Krupá Trstín Buková – Plav. Peter – Plav. Mikuláš – Sološnicu Rohožník – po modrej Cykloceste – Vývrat – Hubalová – Piesok- Zochova chata – Modra-Kráľová. Ďalej po trase MK vínnej cesty na hrad Červený Kameň – odtiaľ do Častej – cez Doľany – D.Orešany – Suchú n/Parnou späť – do cieľa akcie KT 2012 – rešt. Relax v TT.

Tu už bol pre účastníkov pripravený tradičný kotlíkový guláš pivko príp. nealko. Nasledovala potom tiež tradičná tombola s losovaním štartových čísiel o vecné ceny aj rôzny materiál od sponzorov akcie.

Podujatie KT 12 podporili: mesto Trnava, p.Kabátová – drogéria OD-Trnava, dr.A.Hlatká – vydavateľstvo Turistika Piešťany, p.J.Loj – LOJ-MAR, Elektro Trnava, p.Šibíková- ELEKTRO-HAL Trnava, p.B.Ilavská – UNION-poisťovňa , p. J.Hergottová-Ružindol – detská kozmetika, rešt. Relax Trnava – poskytnutie priestoru na štart, cieľ a posedenie po akcii.

Na záver sa zaspievalo hromadné „Živióó! čerstvému päťdesiatnikovi, Ľubošovi Kraicovi a pripilo sa na jeho zdravie.

O kultúrne „vyžitie“ účastníkov sa postarali t.r. naši muzikanti s gitarou Ľ.Kraic, J.Budoš, D.Janus, S.Studený. Spevom a žánrovo rôznymi pesničkami vytvorili dobrú náladu a pohodu, ktorá hŕstke „statočných“ vydržala do západu slnka.

Na konci sa lúčime so želaním: o rok sa stretneme zas na trase 16.ročníka akcie KT 2013.

Na záver ešte POĎAKOVANIE! Patrí všetkým účastníkom akcie za disciplínu na trati, dodržanie zastávok aj pitného režimu, ako aj rešpektovanie ostatných účastníkov cestnej premávky.

Trocha štatistiky: najstarší účastník Stanislav Štanc-Brestovany r.1944, najmladší účastník- Michal Janus r.1996, najvzdialenejší účastník- Jozef Ďurjak z Vrábľov r.1961.

Igor Naništa

v Trnave dňa 26.6.2012