Predsilvestrovká turistika po Pov. Inovci/M.Karpaty

Predsilvestrovká turistika po Pov. Inovci 28.12.2012

Akcie sa za MKCK zúčastnili: V.Oravec, J.Michalec, B.Ilavská, J.Antal, Ľ.Kraic s manželkou Milkou, D.Polák s priateľkou A.Masarykovou, I.Naništa, V.Naď, M.Šuga a P.Herceg.

Ako hostia: R.Mocko, J.Hergottová, Kristínka Hergottová (+pes), M.Modrovský, M.Košút a jeho dvaja synovia Matej a Juraj, D.Štefánik s manželkou Jankou, Edita Antalová a J.Morvay.

Ráno 28.12.012 o 7:30 z autobusu v dedinke Hubová vystúpilo 23 turistov a jeden pes, aby sa po sviatkoch rozhýbali a dopriali svojej telesnej schránke trochu potu a vôňu lesa. A keďže aj počasie nebolo najhoršie, hoci slnko sme videli až na Marháte, tak sme hneď vyrazili na túru (aj sme zabudli na krátke zvítanie medzi sebou) po modrej na Gonove lazy. Tam sme si urobili oddych spojený s doplneným tekutín a niektorí hladnejší aj jedlom.

Po spoločnej dohode sme pozmenili plán túry, neodbočili sme na zelenú zn., ale sme pokračovali modrou zn. na Kostolný vrch a po červenej zn. na Marhát. Tam sme dorazili, keď ešte nebolo ani pravé poludnie, tak sme si urobili dlhší oddych, pozreli si okolie aj z vyhliadkovej veže, pojedli zásoby z ruksakov, trochu sme pospomínali a zasmiali sa na veselých zážitkoch (zatiaľ máme iba také) a opatrne sme začali klesať v hlúčikoch po zamrznutom snehu do sedla Gajda.

Po krátkom oddychu, ďalej pokračujeme cez Krahulčie vrchy na Plešiny a do cieľa dnešnej túry do sedla Havran, odkiaľ nás autobus o 15:30 odvezie do Piešťan.

Je koniec túry, prešli sme 25 km, nastúpali 1030m, ale hlavne sme spolu v pohode a radosti prežili ďalšiu z pekných a vydarených akcií. Za to ďakujem (ako zod. vedúci akcie) všetkým zúčastneným a teším sa spolu s vami na ďalšie stretnutia, či už pešie alebo na bicykli.

P. Herceg