Akcia Bradlo 1.5.

Akcia Bradlo 1.5.2013

Akcie sa za MKCK zúčastnili: Hovorka Peter, Golier Juraj, Unger Michal, Lavor Kamil, Šuga Miroslav, Gurínová Helena, Poláček Juraj, Nováková Anna, Škoda Pavol, Nádaský Jozef, Kraic Ľuboš, Kraicová Emília, Hergottová Jitka, Ilavská Božena, Matkovčík Igor, Michalec Jozef.

Ako hostia: Julíny Peter, Julíny Filip, Julínyová Kamila, Farkašovská Marianna.

Stretnutie bolo naplánované so štartom vo Vrbovom a v Trnave. Do Vrbového na zraz prišlo 6 cyklistov (Gurínová, Ilavská, Nováková, Nádaský, Matkovčík, Farkašovská).

Trnaváci sa vybrali vo štvorici (Kraic, Kraicová, Hergottová, Šuga) na Dobrej Vode sa k nim pridal Paľo Škoda.

Ja som na plánovanú trasu cez Matejovec, Polianku a Priepasné šiel sám, ostatní Piešťanci si volili trasu podľa chuti. Pekná trasa s kopčekmi po vedľajších komunikáciách a s čiernym pivkom na Matejovci. Pod kopcom na Bradlo som stretol Michala, tak sme si kopec spolu vyšliapali ako za starých čias. Ostatní už pod Bradlom posedávali a odpočívali na lúke vo veľmi peknom a teplom počasí. Po zvítaní a nevyhnutnom fotení sme sa presunuli na chatu, kde sa dalo občerstviť. Obsluha ale nezvládala časovo nával cyklistov.

Po osviežení a odpočinku sme sa rozišli rôznymi smermi, aby sme sa zase poniektorí stretli v penzióne Adam v Podkylave. Ja som si z Bradla odskočil ešte na Myjavu, a po cykloceste som prešiel na Polianku a Podkylavu. Tu sme stretli aj kolegu z oddielu Dušana Surovčíka s manželkou, ktorí boli pozrieť na farme Charolais – deň otvorených dverí. Tu som sa ja rozlúčil a potiahol ešte kúsok do Vrbového.

Pekné počasie a vydarená akcia.

Hovorka