Túra po Považskom Inovci 2.4.

Túra po Považskom Inovci 2.4.2016

Akcie sa za MKCK zúčastnili: J. Golier, P. Herceg, V Putera a Ľ. Kraic.

Ako hostia: M. Modrovský dvaja Braňovia (Golierovi kolegovia z práce).

V sobotu 2.4. 2016 sa krátko po siedmej hodine rannej stretávame na Trenčianskej stanici všetci siedmi turisti odhodlaní popasovať sa s dnešnou pomerne náročnou túrou po hrebeni tohto považského masívu. Ešte sa nechávame kúsok odviesť autobusom do Mníchovej Lehoty k motorestu Radar, odkiaľ začíname ukrajovať už prvé kilometre našej túry.

Začíname pomerne z ostra, lebo z východzej výšky 350 m potrebujeme vystúpať do výšky 1041 m na vrchol Inovca. V trištvrte cesty sa na chvíľu zastavíme na chate (je 9 hodín – už je otvorená), kde si doprajeme malé občerstvenie. Záverečné metre k vrcholu sú poriadne ostré, ale zdolávame to.

Na vrchole je postavená rozhľadňa s voľným vstupom. Sú z nej pomerne krásne výhľady, dnes hlavne na východnú stranu.

Pokračujeme ďalej po hrebeni. Je krásne počasie. Cestička nám pekne ubieha. Zalesnené časti sa striedajú s výhľadovými, dolinky s kopčekmi a nám sa na chrbát pomaly lepia prejdené kilometre. Cesta je však nádherná, takže malá únava nám až tak veľa nevadí. Ani sa nenazdáme a blíži sa Bezovec – cieľ našej cesty. Máme časovú rezervu. Autobus a následný vlak v Piešťanoch stíhame v pohode.

Domov prichádzame mierne unavení, ale spokojní s krásne prežitým dňom v lone inoveckej prírody.

Dali sme si takú malú pomyslenú bodku za turistikou a môžeme sa odteraz venovať hlavne cyklistike.

Ľ. Kraic