Mikulášsky pochod na Veľkú Homolu 4.12.

4.12.2016 MIKULÁŠ POD ROZHĽADŇOU NA VEĽKEJ HOMOLI

Predpoveď počasia na víkend nám sľubovala slniečko a mráz. Čo sa aj naplnilo plus napadal čerstvý sneh cez týždeň. Momentálny nápad na akciu sa zrodil pri pohľade do kalendára MK a okolie 2016. Modranský turistický spolok, RR KST Malé Karpaty pripravil pešiu trasu zo Zochovej chaty so stretnutím na Veľkej Homoli je v čase od 12.00 h – 14.00 h.

Pre tuto variantu sa rozhodlo 9 ľudí. Osádky 2 vozidiel sa stretli na Zochovej chate pri kolibe cca o 10 hodine v zostave 1 auto M. Šuga, I. Naništa, D. Fáziková, M. Farkašovská, J.Čavojová, 2 auto M. Miklošovič, V. Miklošovičová, V. Gubiová, V. Trajlinek.

Juraj Poláček pripravil návrh na predĺženú variantu trasy z Modry- Kráľovej od kostola na Harmóniu, Starú Vodáreň – Pod Zámčiskom – Zámčisko – Nad hvezdárňou – Veľká Homoľa – Vápenka – Zbojnícke – Čermák – Panský dom – Piesok k cintorínu – Zochova chata – Piesok, Chata UK – Komárka – Tri kopce – Modra, Kráľová kostol – dĺžka: 18,1 km.

Pre tuto variantu sa rozhodlo spolu 6 ľudí J.Poláček, A.Kučerová, J.Lukačovičová, M.Modrovský, P.Herceg, M.Babišík so zrazom v Kráľovej pri kostole cca o 9 hodine.

Obidve skupiny turistov sa stretávame pred obedom cca o 11:30 h pod rozhľadňou na V.Homoli. Tu stretávame aj ďalšie partie turistov z Modry, ale aj z Trnavy napr. P.Wagnera s priateľmi z KST Spartak. Po občerstvení a tradičnom fotení s Mikulášom Milošom M. sa ešte stretáme s p. Antonom Machačkom s manželkou. Pán Macháček sa podieľal ako stavbyvedúci pri výstavbe tejto peknej drevenej rozhľadne, ktorá ale je momentálne pre turistov z technických príčin uzavretá. Urobíme si ešte foto na rozlúčku a vydáme sa spolu obe 1 a 2 skupina spoločne na zostup cez Čermák naspať na Zochovu chatu. Okolo 14:30 h sme už pri stole v Kolibe, kde si doprajeme hustú fazuľovú polievku s pivkom. V družnej debate čas rýchlo uteká a keďže 2 skupina ide ešte dole do Kráľovej k autobusu, tak sa musíme rozlúčiť.

Akcia sa vydarila no už teraz sa tešíme na ďalšiu pešiu túru niekde v okolí Piešťan po vianočných sviatkoch.

Priatelia a priateľky prajem Vám spokojné a príjemné prežitie VIANOCNYCH SVIATKOV.

Veľa zdravia šťastia lásky a spokojnosti v NOVOM ROKU 2017.

S pozdravom

I.Naništa