Dobrá Voda 30.4.2017

Akcie sa za MKCK zúčastnili: D. Polák, J. Nádaský, M. Unger, I. Matkovčík, Ľ. Kraic. E. Kraicová, M. Nižňanský, J. Golier, M. Šuga, V. Gubiová, D. Fáziková, J. Michalcová, J. Poláček, J. Lukačovičová, H. Gurínová, A. Nováková, P. Herceg, M. Babišík a J. Benedikovič.

Ako hostia: J. Šimončič, Š. Škoda, V. a M. Miklošovičoví, E. Nižňanská , D. Janus a B. Polocik

Štart na túto akciu sa konal z viacerých strán. Jedna väčšia skupinka štartovala z Vrbového, druhá z Trnavy a tretia z Prekážky. Popri tom sa popridávali aj menšie skupinky a sólo cyklisti. Všetci sme sa podľa plánu stretli okolo obeda na námestí pred kostolom na Dobrej Vode. Tu sme preberali naše najbližšie cykloplány: ako akcia Okolo Tatier, Korzika, Putovanie za rododendrónmi.

Niečo sme pojedli, niečo popili a trochu aj pospomínali na naše cyklozážitky. Po obligátnom fotení sme sa pomaly začali poberať do svojich domovov. Zase sa išlo rôznymi smermi: Piešťanci smerom na Piešťany, Trnaváci smerom na Trnavu. Niektorí po ceste, iní zase po lese.

Trnavská skupinka, keďže cestu na Dobrú Vodu merala po dedinách Špačince, Jaslovské Bohunice, Dechtice, tak cestu naspäť volila po lese. Smerovala cez Suchánku, horáreň Cerová na Prekážku. Odtiaľ už po cestách smerom na Trnavu.

Zastavili sme sa ešte pri kaštieli v Dolnej Krupej, kde sme si v miestnom parku opäť po roku prezreli exemplár sekvojovca mamutieho, stromu pýšiaceho sa obrovským vzrastom. Ako sme už spomínali pred rokom, je tento druhým najväčším (najväčší je v Cíferi) jedincom  svojho druhu v Trnavskom kraji .  Minulý rok bol jeho obvod kmeňa  503 cm a výška 48 m. Vek sa odhadoval na 120 rokov. Takže, tento rok je o niečo vyšší, širší aj starší.

V dedine sme sa zastavili ešte v miestnej cukrárni, kde sme si dopriali dobrú kávičku a niečo sladké, pretože na našej dnešnej trase síce svietilo slnko, ale studený vietor nám znepríjemňoval našu cykloturistiku. Navyše posledných dvadsať kilometrov sme šli v priamom protivetre.

Všetko sme zdolali a do našich domovov sme sa všetci, síce unavení, ale spokojní, nakoniec v poriadku dostavili.

V zastúpení garanta Ľ. Kraic