Jašter 9.4.2017

Akcie sa za MKCK zúčastnili: J.Budoš, I.Naništa, J.Antal, M.Babišík, V.Gubiová, J.Michalcová, J.Lukačovičová, M.Farkašovská, M.Šuga, V.Putera, V.Oravec, M.Golier, A.Golier, J.Golier, D.Surovčík, H.Gurínová, A.Kučerová, J.Poláček, A.Nováková, D.Polák, A.Masaryková, D.Ješko, D.Fáziková, M.Valovičová, D.Vrábel, P.Vrábel, B.Ilavská, J.Benedikovič, P.Hovorka, M.Unger,

Hostia: J.Šimončič, V.Krištof, S.Gubi, M.Liška, I.Kubiš, J.Ščibravý, D.Janus, R.Gara, N.Oravcová, P.Chnapko, M.Modrovský, J.Filipek, B.Polocik, S.Spálová, O.Bališová, Miklovič, Miklovičová, I.Mucha, V.Mikesková, V.Švančaná, E.Magulová, V.Dusíková, Hromadová, V.Ščepková,

Spolu: 54 účastníkov

Po zimnej prestávke sme opäť „oprášili“ naše 2-oj kolesové „tátoše“ a privítali nový cykloturistický rok jazdou na Jašter. Zraz v Trnave bol od 10:00 hod pred vchodom do Relaxu na Rybníkovej ul. Počasie bolo vcelku svieže – jarné, teplota vzduchu cca 12 st. C. Našťastie trocha ustal vietor a objavilo sa slniečko. Piešťanci mali zraz pri kruhovke v cca rovnakom čase. Po tradičnom zvítaní a „štartovej“ fotografii vyrážame na cestu „odkrajovať“ prvé jarné km. Cez Sláviu sa dostaneme na Kopánku a ideme okolo letiska smerom na Malženice – Trakovice – Hlohovec. V Trakoviciach máme krátku prestávku na občerstvenie a doplnenie tekutín. Na začiatku mosta do Hlohovca – odbočujeme vľavo na hrádzu Váhu až prídeme k starému železničnému mostu. Prejdeme ním do Hlohovca na cyklochodník pri štadióne. Príroda okolo ožíva zeleňou a stromy sa „obliekajú“ do kvetov. Rybári pri Váhu tiež skúšajú uloviť prvú jarnú rybu. No nás čaká ešte pár km a po jazde uličkami vidíme na úpätí svahu za Hlohovcom – cieľ našej 1. jarnej túry Viechu Jašter.

Tu sme dnes skoro presne s úderom 12 hodiny. Na dvore pred Jašterom nás už čakajú priatelia (-ky) z Piešťan a okolia. Akciu prišli podporiť aj hostia z KST Bezovec Piešťany (partia pod vedením V.Mikeskovej) aj partia z klubu Trnavskí sršni (pod vedením M. Lišku a D. Janusa ) . Obaja sa v rámci tréningu našej akcie zúčastňujú už pravidelne.

Viecha Jašter (vid. http://www.jaster-hlohovec.sk/uvod/) je otvorená a tak zasadáme do lavíc pekne dostavanej terasy. Príjemná a rýchla obsluha čoskoro nosí na stoly požadované jedlá a nápoje. Rozbieha sa debata o plánovaných akciách v r.2017. Zároveň prebieha aj „spisovanie“ záujemcov o akciu Okolo Tatier (8.6 – 11.6.) kt. zabezpečuje J. Golier. Prebehne aj akt slávnostného odovzdania nových členských preukazov klubu pre J. Lukačovičovú, M. Farkašovskú, V. Gubiovú.

Hostia z KST Bezovec Piešťany priniesli propozície akcie na 1.5.2017 pod názvom „Hore Váhom- Dole Váhom 4.ročník“ na ktorú srdečne pozývajú všetkých záujemcov o „ľahkú cykloturistiku“ (PY-Čachtice- N M N/V- Beckov- PY).

Na Jašteri sa vždy cítime dobre a po nedeľnom obede sa ešte debatuje o aktualitách aj „všetkom“ možnom i nemožnom. Po obede a občerstvení nasleduje fotenie na dvore pred Jašterom. Lúčime sa s priateľmi (-kami) a tešíme sa na 2. cyklojazdu na D. Vodu v Ne 23.4.2017. Cestami aj „necestami“ sa opäť vraciame domov. Cyklosezóna MKCK 2017 je úspešne OTVORENÁ.

S pozdravom športu zdar!

Igor Naništa