Akcia Karpaty tour 2002

5.ročník Karpaty Tour, 22.6.2002

Tento rok sa akcia uskutoční po prvý krát pod menom a logom nového klubu – Malokarpatského cykloklubu. Tak sa totiž už rok volá náš cykloturistický klub.

Na štarte 5 ročníka sa prezentovalo 55 účastníkov nielen z Trnavy ale aj z ďalekého okolia Štart a cieľ bol opäť v Trnave, pred reštauráciou Relax. kde sme u majiteľa p. Sváteka našli podporu a ktorý spolupracoval pri realizácii akcie. Trasa cyklistov viedla z Trnavy do Suchej nad Parnou až k Červenému Kameňu (hrad), kde bola prvá občerstvovacia prestávka.

Počasie od rána bolo ideálne na cykloputovanie po našom kraji. Po nočnej búrke opäť slnečné lúče zohrievali nielen asfalt. ale aj naše chrbty. Cestou na Modru a Vinosady sa vytvorili výkonnostné sku­piny. Za nimi nasledoval pokojne sa pohybujúci pelotón. Do sedla na Pezinskej Babe. 2. občerstvovacieho miesta sa už trúsili pútnici na dvoch kolesách, kto ako vládal. V miestnom bufetíku sme doplnili tekutiny a čakali na oneskorencov. Keď na vrchol (527 m n. morom) dorazili poslední (aj 2-násobný lepič defektov M. Chynoradský), mohol nasledovať zjazd cez serpentíny do Perneku. Odtiaľ sme sa vydali do Kuchyne, Rohožníka. Sološnice. Tu sme mali možnosť sa pokochať výhľadom na Záhorskú nížinu s borovými lesmi, Malé Karpaty a v diaľave aj na Plavecký hrad. Ďalej sme pokračovali cez Plavecké Podhradie, Plavecký Peter až k ďalšiemu stupáku k vodnej nádrži Buková. Zjazdom z Bukovej sme prišli do Trstína.

Na tachometri sa pretáča už stý kilometer a teplota asfaltu a vzduchu je takmer tropická. Každý hlt tekutín bol čoraz vzácnejší. Za Dolnou Krupou sme ďalej smerovali už na Trnavu po nekonečnej rovinke.

V cieli nás čakal kotlíkový guláš a tekutiny všetkého druhu. Jasne vyhral chmeľový životobudič. Po dobrom občerstvení sme žrebovali štartovacie čísla o ceny od sponzorov akcie.

S myšlienkami a plánmi do ďalšieho ročníka sme sa rozišli do svojich domovov. Tešíme sa na skoré videnie pri túrach v našej krásnej slovenskej prírode.