Akcia Malé Karpaty

Už počas cyklistického zrazu v Ružomberku sme sa niektorí účastníci dohodli, že si v niektorý voľný víkendový deň vybehneme do Malých Karpát do okolia Železnej Studničky. Slovo dalo slovo a v nedeľu 15.9.2019 sa v Pezinku na železničnej stanici stretla mala skupinka nadšencov. Bolo po splne, vonku 10 stupňov, hrial nás iba pocit, že stúpanie z Limbachu po Tri Bresty nás dostatočne zahreje. Ale idem po poriadku.

Zúčastnili sme sa na nej: Jana Lukačovičová, Peter Julíny, Kamilka Julínyová, Roman Miklošík, Marián Modrovský a Ján Ščibravý.

Trasa: Pezinok – Limbach – Tri Bresty – Biely Kríž – Železná Studnička – Kačín a späť cez Biely Kríž na stanicu do Pezinka je mnohým členom a priaznivcom MKCK TT známa, boli tu už viackrát, no aj tak sa v tento deň našli niektorí, ktorí ju absolvovali prvýkrát.

Vzhľadom k studenému ránu sme viacerí nepohrdli ani návlekmi a teplejším oblečením. Na stanici sme dali úvodne foto a vybrali sme sa cez námestie smerom na Limbach. Nakoľko bolo v Pezinku vinobranie museli sme sa trošku predierať pomedzi stánky a kolotoče (ľudí bolo našťastie malo). Ako som predpokladala, po Tri Bresty sme sa dostatočne zohriali a postupne zhadzovali oblečenie. Tu sme si prvý krát vyfúkli, počkali sa a pokračovali na Biely Kríž, kde padlo vhod prvé občerstvenie. Niekto si dal polievku, niekto kávičku, niekto pivko. Po občerstvení sme pokračovali smerom na Železnú Studničku, kde sme urobili zopár fotiek a pokračovali sme smerom na Kačín. Opäť sme sa počkali, pofotili a nepohrdli ani tunajším bufetom. Z Kačína sme pokračovali späť na Biely Kríž, kde sme si dali poslednú občerstvovaciu zastávku. Prišlo však k menšiemu komunikačnému nedorozumeniu a stratil sa nám Maroš s Jankom. Ešteže sú tie mobily. Zistili sme, že nás nevideli na Bielom Kríži, a tak sa vybrali smerom na Limbach. Maroš nás počkal pri Troch Brestoch a Janči bol ako prvý v Limbachu. Konečne sa dočkal chvíľky slávy, bol prvý a musel on čakať na nás J. Spoločne sme sa preštrikovali vedľajšími uličkami Pezinka a dorazili na stanicu. Už len naložiť bicykle, rozlúčiť sa a šup domov. Mňa ešte čakala jedna milá povinnosť v Budmericiach – kačica, lokše a povoziť vnúčika na kolotočoch (mali sme hody) J.

Na záver len toľko, že bolo opäť fajn a som rada, že sa všetkým páčilo. Ešte sa sem určite vrátime, pretože tých cestičiek v Karpatoch je neúrekom J.

Štatistické údaje:

  • 59 km
  • Ohľadne prevýšenia neviem presne, ale podľa Maroška viac ako 1000 m

Jana Lukačovičová