Akcia Kohútka

29.8.2022

Akcie sa za MKCK zúčastnili: V. Trajlínek, V. Gubiová, Ľ. a E. Kraicoví, R. Miklošík, J. Ščibravý, H. Gurínová, D. Surovčík, D. Fáziková, I. Kubiš, J. Poláček, M. Farkašovská, J. Budoš, M. Babišík, J. Baránek, P. Herceg a J. Golier

Ako hostia: Š. Krištof, M. a V. Miklošovičoví, F. Martinus, a M. Kupčík.

Čím to je, že na túto cykloakciu pribudne každým rokom viac cyklistov, ako rok predtým? Tento rok, ak som dobre počítal, nás bolo 22. Podľa mňa sú ťahákom hlavne borůvkové  knedlíky a iné kulinárske špeciality na horskej chate Kohútka.

Trasa bola vhodná aj pre cestné bicykle a dobrým ťahákom boli pekné cyklochodníky na Moravskej strane.

Z Púchova sme sa celá skupina presúvali po hlavnej ceste cez Lúky, Lazy pod Makytou na Čertov -známe  zimné lyžiarske stredisko. Tu sme si urobili krátku zastávku pred 5 km stúpaním na Kohútku.

Dobré pivko a kávička nás postačujúco pripravili na tento exponovaný úsek. Po  5-kilometrovom stúpaní sme dosiahli hlavný bod dnešnej trasy, zapichli svoje tátośe na parkovisku na Kohútke a poďho na obed.

Každý si vybral podľa svojej chuti. Veronika zvládla 4  veľké borůvkové  knedlíky úplne sama,  polievka Kulajda tiež nemala chybu. No a pivko mali fakt dobré.

Pred odchodom z Kohútky sa niektorí  trochu dohadovali, či ísť naspäť do Púchova tou istou trasou alebo cez Papajské sedlo. Zvíťazilo Papajské sedlo. Akurát Hela s Dušanom (ten mal problém s prehadzovaćom) sa vrátili tou istou cestou naspäť. Oni sa ešte zastavili na chalupe u jej brata, takže sme sa nakoniec všetci (aj my Papajčania) stretli  v Mestečku v krčme U Mira na posledné občerstvenie.

Z Púchova išla domov väčšina autami, niektorí vlakom, ešte musím spomenúť trojicu fanatikov na bikoch, ktorí dorazili na štart zo zrazu v Oščadnici (Juro, Jano a Štefan) a tiež Ivana Kubiša, ktorý jazdí všade  iba bicykli, iný dopravný prostriedok nepozná.

Paľo Herceg