Akcia Puterova 50-tka

Akcia sa konala 1.9.2004

Akcie sa zúčastnili:
V. Putera, J. Golier, D. Surovčík, Ľ. Kraic, V. Oravec, B. Ilavská, V. Naď, J. Budoš, A. Nováková, M. Vrábel, I. Naništa, A. Gieci.

Náš čerstvý päťdesiatnik, Vlado Putera, si dovolil pozvať pár priateľov na oslavu svoje päťdesiatky. A keďže miestom oslavy bola chalupa Rasťa Mocku v Hrádockej doline, bolo potrebné sa tam aj cyklisticky dopraviť. Hoci to bolo od Trnavy až cez 50 km, v tento krásny, slnečný deň to nebol žiadny problém prejsť, pretože cyklistika pri takomto počasí osviežuje telo i ducha.

V Piešťanoch pri Kruhovke sa k Trnavskej skupine pridávajú aj Piešťanci a spoločne sa vydávame smerom poza Váh, tzv. „pod horou“ do Hrádku. Práve zrejú slivky a je ich tu dosť na ochutnanie aj pre nás pocestných. Občerstvíme sa a pokračujeme ďalej. Čo chvíľu sme už pri Rasťovej chate. Nachádza sa v prekrásnom prostredí Hrádockej doliny. Počasie je ukážkové, takže zostávame usadení vonku a začína sa oslava, ktorá je okorenená aj hraním na gitare. Oslavu na chvíľu prerušíme a odskočíme si na túru na 8 km vzdialený hrad Tematín. Po našom návrate z hradu, prichádza nás pozrieť aj kamarát Tóno Gieci z Topoľčian.

Ešte chvíľu posedíme a pospomíname, no pomaly je čas sa rozlúčiť a pobrať sa každý k svojmu domovu. Bolo nám tu výborne, ale treba dôjsť domov ešte za svetla. Našťastie všetko dopadlo v poriadku a ostala nám spomienka na príjemne strávený deň, ktorého hlavnou postavou bol tento krát oslávenec Vlado Putera.

Ľubo Kraic