Otvorenie cykloroka 2006 – Jašter

„Konečne je jar!“ – s úľavou si povedala väčšina ľudstva skúšaná tohtoročnou nekonečnou zimou. Aj cykloturisti z MKCK sa potešili z teplých jarných lúčov ešte „zubatého“ slniečka. Kalendár akcií MKCK r.2006 otvoril dňom 9.4.2006 svoju prvú stránku – prvou jarnou akciou: cyklotúrou na Jašter pri Hlohovci.

Zámerom akcie bolo: dať opäť po zime dohromady partiu cykloturistov a naplánovať a upresniť ďalšie cykloputovania v blízkom aj vzdialenejšom okolí. Na prvej jazde sa zúčastnilo celkovo 24 účastníkov z Trnavy, z Piešťan a okolia jadrovej elektrárne Bohunice.

Počasie podľa predpovede malo byť OK a to sa aj splnilo. Od rána svietilo príjemné slnko, akurát vietor robil trošku „šarapatu“! Fúkal z južných smerov – čo bolo príjemné v smere z Trnavy do Hlohovca, príp. z Hlohovca do Piešťan, no v opačnom slede už nie!

Stretnutie na Jaštery bolo naplánované na 12:00 hod, z dôvodu praktického : reštauráciu otvárajú totiž až v túto hodinu a polohou sa nachádza v polceste aj z Trnavy aj z Piešťan čo je prepočítané na odšľapané cyklokilometre „fifty-fifty“ pre členov z oboch spomínaných smerov. Po zvítaní a občerstvení, nasledovala družná debata nielen o turistike, ale aj o všedných radostiach ale aj starostiach „slovenského človeka“. Veterné počasie už odrádzalo od „natiahnutia“ trasy späť cez Bojničky, príp. cez Havran a tak sme volili radšej čo najpriamejšiu cestu k svojim domovom: cez Šulekovo a Zavar do Trnavy, príp. cez Koplotovce do Piešťan!

Igor Naništa