Akcia Karpaty tour

9. ročník Karpaty Tour, 24.6.2006

Tohtoročné cyklistické vítanie leta 24. júna malo nefalšovanú letnú príchuť. Účastníci podujatia Karpaty Tour, ktoré si upevnilo pozíciu v kalendári trnavského Malokarpatského cykloklubu, sa nedali zlákať kúpaliskami či inými nástrahami číhajúcimi v 33-stupňových horúčavách.

Bez rozdielu veku a diaľav domova sa vydalo 77 cyklistov na 126 km okruh po malokarpatských cestách so štartom od reštaurácie Relax v Trnave smerom na Suchú nad Parnou – Častú – Červený Kameň Pílu – Dubovú Modru – Šenkvice – Pezinok – sedlo Pezinská Baba – Pernek – Rohožník – Sološnicu – Bukovú – Trstín – Hornú a Dolnú Krupú späť do Trnavy.

Len čo vyšli cyklisti za asistencie policajného vozidla z Trnavy, vytvorilo sa pre nás pokojné prostredie pre absorbovanie energie, ktorá sálala z krásneho okolia pokojnej letnej prírody.

Oddych a občerstvenie na štyroch zastávkach boli balzamom na telo i dušu. Program spestril „gulášik s pivkom“, tombola a trampské piesne v podaní Milana Ďugu a jeho spoločníčky gitary.

Príjemný deň v sedle bicykla strávil štrnásťročný Andrej Golier spolu s otcom Jurajom. Počasie a trasa vyhovovali aj sedemdesiatnikovi Vladimírovi Selčanovi a o pár rokov mladšiemu Jozefovi Štrbíkovi. Malé Karpaty zlákali dve Janky zo Vsetínskeho cykloklubu. V Trnave tradične vítal leto Jozef Ďurjak z Vrábľov.

Po takomto perfektnom odštartovaní letnej sezóny sme si zaželali veľa neopakovateľných zážitkov pri spoznávaní prírodných a iných zákutí, ale i ohľaduplných vodičov na slovenských cestách.