Hrádocká dolina – Tematín

Akcia Hrádocká dolina 27.7.2008

Z Trnavy sme sa vybrali po Bučianskej ceste do Maduníc, kde sa pridali Dalibor s Dankou. Pokračovalo sa do Piešťan, na Kruhovku. Po zvítaní s kolegami z Piešťan, sa pokračovalo cez cyklotrasu do Moravian.

Cesta ubiehala pokojne, bola slabá premávka. Zrazu pri Modrovke nás obiehal motorista, išiel pomaly a škeril sa. No, veď to bol náš Tonko z Topoľčian. Hovoril, že prídu za nami na chatu, kde bol náš polovičný cieľ etapy. Odbočili sme do Hrádockej doliny. Cesta bola veľmi pekná a príroda krásna. Cieľ bol na chate Rasťa Mocka. Bolo vidieť, že chata má správneho gazdu.

Po krátkom oddychu a občerstvení sme sa vydali po lesnej kamenistej ceste hore na zrúcaninu hradu Tematín. Vladko Oravec rozprával a neustále fotil tento kraj pod Bezovcom. Po nekonečných zákrutách sa vynorili obrysy hradu Tematín. Boli tam skauti, ktorí čistili hradné nádvorie. Vlado sa rozpamätal na svoje študijné roky, keď praxovali na hrade. Výhľady boli veľmi pekné. Dolu sme išli prudkou cestou na chalupu, kde už sa začalo opekanie špekáčikov. Chutili výborne.

Domov sme sa rozišli postupne. Naspäť v Trnave ukázal tachometer 125 km. Cyklovýlet prebehol za ideálneho cyklopočasia.

Jozef Michalec