Akcia Kykula 9.7.

Za MKCK sa akcie zúčastnili: Poláček, Kraic, Kraicová, Oravec, Nováková, Gurinová, Ilavská, Nádaský, Ševčík, Naď, Surovčík

Hostia: Chnapko, Modrovský.

Krátko po deviatej hodine sa nás pred Lidlom v Novom Meste nad Váhom stretáva 13 cyklistov. Prichádzame sem rôznymi spôsobmi: vlakom, autom ale aj bicyklom.

Po obligátnom zvítaní sa a fotografovaní, určíme smer a vyrazíme. Počasie je priam ukážkové, možno až príliš horúce. Z Nového Mesta vychádzame ešte chvíľu po hlavnej ceste, ale onedlho odbočujeme do dedinky Štvrtok. Ďalej naša trasa pokračuje po miestnych okreskách za minimálnej premávky. Pred dedinou Chocholná-Velčice sa chceme osviežiť v miestnom prameni minerálnej vody, ale miestny občan, ktorý má v úmysle tankovať veľké množstvo vody pre seba, nám to razantne zamietne a pokračuje vo svojom tankovaní s úmyslom nenechať sa rušiť ani v najmenšom. Našťastie miestne pohostinstvo je blízko a tak radšej volíme osviežiť sa v pokoji tu.

Po nabratí síl pokračujeme ďalej po krásnej Chocholianskej doline po peknej asfaltke bez áut. Za jemného stúpania obdivujeme peknú letnú prírodu. Na záver sa stúpanie zostruje, ale to už prichádzame do časti zvanej Kykula-osada, kde v budove bývalej prvej kopaničiarskej školy je otvorená nová reštaurácia. Tá nám prišla vhod a tak sme sa tu aj naobedovali.

Prehupli sme sa cez hrebeň Bielych Karpát na moravskú stranu a kto to tu trochu pozná, vie, že sa mu naskytne unikátna panoráma osady Vyškovec s okolitými kopcami. Po každý raz je to pohľad chytajúci za srdce. Zastavili sme sa na chvíľu pri pomníku americkým letcom a počkali na Dušana, ktorého zdržal defekt.

Za opatrného klesania, lebo spád bol pomerne prudký, sme sa dostali do dedinky Starý Hrozenkov. Tu odbočujeme doprava a po hlavnej ceste smerujeme zase na Slovensko. Zastavíme sa v dedinke Drietoma a v miestnej reštaurácii doplníme tekutiny, lebo pripekajúce slnko nás dokonale vysušuje.

Po známej ceste Chocholná-Velčice prichádzame do Štvrtka. Tu sa s nami lúči Dušan, ten ide smerom na Haluzice. My ostatní pokračujeme po hlavnej ceste do Nového Mesta.

Piešťanci pokračujú ďalej na bicykli a Trnaváci smerujeme na železničnú stanicu na vlak a k autu.

Domov sme sa dostali každý v poriadku s vedomím, že sme zase opäť niečo krásne zažili. Videli a spoznali prekrásny kraj kopaníc Bielych Karpát, ktorý sa svojim obdivovateľom vždy odvďačí svojou neopakovateľnou krásou.

v zastúpení garanta: Ľuboš Kraic