Bratislavským lesoparkom -29.8.

Akcie sa za MKCK zúčastnili: H.Gurínová, B.Ilavská,M.Kraicová, Ľ.Kraic, V.Naď, J.Budoš, a P.Herceg.

Ako hosť: J.Kalina

Túto sviatočnú stredu sa rozhodlo obetovať bicyklu a teda si aj upevniť trošku svoje zdravie osem cyklistov, ktorí si už aj voľačo pamätajú (vekový priemer našej skupiny bol 55 rokov) a tak sme sa zišli pred ôsmou hodinou vo Svätom Jure, (ja som tam prišiel na bicykli, ostatní vlakom) odkiaľ sme dlhým, asi 9 km stúpaním vyliezli na hrebeň Štefánikovej magistrály, aby sme si potom vychutnali dlhé zjazdy hlbokým kaňonom do Medených Hámrov, kde v nedávnych časoch naši predkovia úspešne ťažili meď.

Odtiaľ do Borinky to bol už iba skok a v známej krčme pod Pajštúnom sme nasýtili hladné žalúdky a zaliali ich pivkom. Potom sme to šibli hlavnou cestou do Stupavy, kde sme odbočili na cyklochodník, ktorým sme prišli až k rieke Morava. Tu sme si urobili krátky oddych v bufete „U starého bicykla“, kde nás ponúkli dobrým oroseným pivkom zn. Litovel, a pokračujeme ďalej vedľa Moravy. V diaľke už vidíme hrad Devín, po ľavej strane už začína Devínska Nová Ves, keď sa zrazu ocitneme pred novým cyklomostom postaveným iba nedávno a ktorý ešte nemá meno, ani nebol oficiálne otvorený.

Most nás prekvapil svojou jednoduchou krásou, farebnosťou a tiež dĺžkou nepreklenuje iba koryto Moravy, ale aj priľahlé široké brehy rieky.

A keďže ešte nemá oficiálny názov, tak sme ho pomenovali ako MALOKARPATSKÝ , mohlo by sa to ujať. Takže na druhej strane mosta sme sa ocitli v Rakúsku, kde sme sa striedavo po hlavnej ceste a cyklochodníkom dostali k druhému mostu cez Dunaj do Hainburgu.

Po dobrej káve sme trochu poblúdili, kým sme našli ten správny cyklochodník do Bratislavy a ním sme sa dostali až k mostu SNP a opäť cez Dunaj do Starého mesta. Trošku sme si vychutnali atmosféru preplneného korza cudzincami a rýchlo na vlak smerom na TA.

Najazdili sme 80 km, na cestách hlavne na rakúskej strane sme stretali alebo obiehali veľké skupiny cyklistov, prevažne to boli Slováci, ktorí tak ako my si vychutnávali pekný a hlavne voľný deň.

P.Herceg