Čachtice – Kopanice 30.9.

Akcie sa za MKCK zúčastnili: E. a Ľ. Kraicoví, I. Matkovčík, M. Ševčík, B. Ilavská, J. Poláček, D. Surovčík, P. Hovorka, V. Putera, V. Oravec, S. Studený a P. Vrábel.

Ako hostia: J. Hergottová, M. Tibenský, D. a M. Janusoví a A. Oravcová.

Výzvu na našu poslednú plánovanú rýdzo-cyklistickú akciu prijalo 12 členov klubu a 5 hostí. Tejto pomerne slušnej cyklistickej „kôpke“ priala aj samotná príroda, lebo po celý deň nám nadelila prekrásne, slnečné, jesenné počasie.

Terén nebol príliš kopcovitý, aj kopanice sme prechádzali len po miernom zvlnenom teréne, takže bola to akcia, na ktorej sme si plnými dúškami užívali radosť z bicyklovania, z peknej prírody a bolo tu aj veľa času na krátke zastavenie na výmenu práve nadobudnutých dojmov a aj na krátke zrekapitulovanie končiacej sa sezóny a na prvé plány na budúci rok.

V Trnave sa nás stretlo šesť cyklistov a jeden trochu prechladnutý (Jitka). Tá sa rozhodla, že nás bude celou cestou sprevádzať na aute. Vo Veľkých Kostoľanoch sa k nám pripojil Milan Ševčík a v tomto zložení krátko po pol desiatej prichádzame do Trebatíc, kde nás už v hojnom počte čakajú Piešťanci.

Po krátkom zvítaní sa a prehodení pár slov pokračujeme v našej ceste ďalej. Smerujeme cez Krakovany, Podolie a Častkovce do Čachtíc. Užívame si krásne počasie, minimálnu premávku a peknú jesennú prírodu. Po chvíli sa nám ukazuje Čachtický hrad nádherne osvietený dopoludňajším slnkom. V Čachticiach sa zastavujeme v miestnej reštaurácii (Grófkin dvor). Keďže je na obed ešte priskoro, osviežime sa len kávičkou a dobre padne aj „Čierny Steiger“).

Pokračujeme ďalej po snáď najkrajšom úseku etapy: popri riečke Jablonka obchádzame hrad a prechádzame dedinkami Višňové a Hrachovište do Krajného. Tento úsek a za tak nádherného počasia sa musí prechádzať len pomaly, lebo škoda by bola každého premárneného pohľadu.

Po tomto dokonalom duševnom relaxe si v Krajnom doprajeme aj relax gastronomický a v miestnej Pizzerii ochutnáme ich špeciality.

Dvojica (Studený a Putera) sa rozhodli, že pôjdu cez Cetunu a Nové Mesto. My ostatní smerujeme na Podkylavu, kde naše vychutnávanie okolitej prírody spríjemní aj pokojná atmosféra pasúcich sa stád na Biofarme Charolais. Pokojná cestička v stálom miernom klesaní nás dovedie až do Prašníka. Tu sa k nám pridáva aj Paľova priateľka Mirka. Odtiaľto je už len skok do Vrbového.

Tu sa zastavíme vo dvore miestnej reštaurácie, kde ochutnáme „Čierny Šariš“ a pomaly zhodnocujeme dnešnú akciu. Sme radi, že nám bolo dopriate užiť si krásny deň.

Prichádza aj čas na lúčenie piešťanskej a trnavskej skupiny. Trnavákov ešte čaká cesta dlhá asi 30 km. Takže v Trnave sa ešte zastavujeme na posledné (kapurkové) zhodnotenie tejto akcie v reštaurácii pri Tvorsade.

Sme spokojní, lebo naše dnešné putovanie prinieslo cyklistovi všetko, čo priniesť malo: pekné prostredie, ktoré podporilo nádherné počasie, krásnu prírodu, dobrú partiu; jednoducho radosť z bicyklovania.

Ľ. Kraic