Akcia Karpaty Tour 22.6.

V sobotu 22.6.2013 sa uskutočnil už 16.ročník „našej“ klubovej cykloakcie organizovanej aj pre širokú cykloturistickú verejnosť.

Akcie Karpaty Tour 2013 sa za MKCK zúčastnili:
J.Poláček, J.Budoš, J.Golier, M.Ševčík, S.Studený, P.Herceg, A.Gieci, I.Matkovčík, P.Hovorka, M.Šuga, M.Unger, Ľ.Kraic, I.Naništa, M.BabišíkJ.Benedikovič a J.Michalec.

Pomerne slušnú účasť možno pripísať dostatočnej e-mailovej PROPAGÁCII akcie ako aj zaradenie KT13 do kalendára akcií KST Malé Karpaty a okolie 2013. Trocha osobne ma zarazil nezáujem niektorých „tiež“ našich členov o akciu. Predpoveď počasia hlásila pravé letné teploty cca 33 st. C, čo sa aj naplnilo. Organizačne bola akcia inak zvládnutá na tradične slušnej úrovni.

Ráno na štarte o 8:30 h pred rešt. Relax v Trnave bolo síce „pekelné teplo“ ale pre cykloturistov to bolo priaznivé počasie. Slnko pieklo na hlavy a tak každý hľadal podvedome tieň aby nehrozil úpal. Trasa akcie viedla cez obce Suchá n/Parnou – Častú – Č. Kameň – Pílu – Modru Kráľovú Zochovu chatu- Hubalovú- Vývrat – trasa pokračovala po „Záhoráckej časti“ cez- Rohožník – Sološnicu- (v miestnom pohostinstve mali v ponuke dokonca 1 polievku) – ďalej cez Bukovú – Trstín -do cieľa akcie KT 2013 – rešt. Relax v TT. Tu už bol pre účastníkov pripravený tradičný kotlíkový guláš pivko príp. nealko. Nasledovala potom tiež tradičná tombola s losovaním štartových čísiel o športové vecné ceny. Ceny do tomboly venovali: EH- Elektro HAL veľkoobchod s elektromateriálom p. Šibíková, LOJ MAR elektro Trnava p. Jozef Loj, Drogéria OD Jednota p.Kabátová, MKCK cyklomateriál. O kultúrne „vyžitie“ účastníkov sa postaral aj M. Ďuga s gitarou a B.Ďugová s trampskými pesničkami. Pod strechou Relaxu sme ešte v úzkom kruhu „7 statočných“ zaspievali aj pieseň „Rosa na kolejích“ od Wabiho Daněka veľa ďalších…

A so želaním „o rok sa stretneme zas“ sme sa pomaly pobrali domov k rodinám.

Na záver ešte POĎAKOVANIE! Patrí všetkým účastníkom akcie za disciplínu na trati, dodržanie zastávok aj pitného režimu, ako aj rešpektovanie ostatných účastníkov cestnej premávky. Trocha štatistiky: najstarší účastník- Stanislav Studený z Piešťan r.1946, najmladší účastník- Matej Babišík r.1999, najvzdialenejší účastník- Jozef Ďurjak z Vrábľov. Potešila aj účasť 4 člennej partie od Levíc. ( len škoda že sme zabudli v prezenčke dať riadok kontakt e-mail, adresa, pre pozvanie do budúcich ročníkov akcie)

Igor Naništa