Akcia Dobrohošť 13.7.

Akcie sa za MKCK zúčastnili: Herceg, Naništa, Šuga, Vrábel, Ješko, Nižňanský, Gurínová, Ilavská, Poláček, Surovčík a Studený

Ako hostia: Valovičová, Kalina, Nižňanská, Černá, Černý a Silberhorn.

Pekné, slnečné, sobotňajšie ráno na veľkom parkovisku pri Dunaji na Petržalskej strane sa tak trochu zaplnilo 17 cyklistami, ktorí sa tam dopravili autami alebo vlakom, aby si užili nenáročnú a pohodovú cyklojazdu po Dunajskej hrádzi.

Ešte spoločná fotka na štarte, je 9 hodín a pred nami ešte takmer prázdna kvalitná cyklocesta. Po niekoľkých kilometroch míňame po pravej strane pekné jazierko, známe svojou nudaplážou, ale nudistky ešte zrejme vyspávajú niekde doma, tak sme prišli o estetický zážitok. Ten sme si vynahradili o pár kilometrov ďalej oroseným pivkom v bufete, ktorých je na hrádzi viac ako dosť. Dlhšiu prestávku sme si urobili v Čunove vodácky areál, kde sme obdivovali mladých vodákov na divokej vode a boli radi, že sme si zvolili bicykle miesto lodí.

Ďalej pokračujeme hrádzou už vedľa Vodného diela Gabčíkovo, úchvatná vodná plocha, široký kanál umelo vytvorený prehradením Dunaja, ukončený až v Gabčíkove priehradou s plavebnými komorami.

Ale to už odbočujeme z hrádze do peknej dedinky Dobrohošť, kde sa dnes konajú hody. Tam si dáme rozchod a voľnú 2-hod. prestávku na ochutnávku rôznych kulinárskych špecialít.

Potom sme sa rozdelili do niekoľkých skupín podľa záujmu časť sa preplavila kompou vo Vojke na druhú stranu Dunaja a vrátila sa k autu alebo na vlak v BA, ďalší išli bicyklom až domov, partia z Piešťan si to namierila do Devína, novým cyklomostom cez Rakúsko späť na parkovisko k autu.

Paľo Herceg