Akcia Karpaty Tour 21.6.

Akcie sa za MKCK zúčastnili: M.Šuga, J.Budoš, B.Ilavská, J. a M.Golier, H.Gurínová, J.Poláček, P.Herceg, J.Nádaský, J.Benedikovič, I.Matkovčík, Ľ.Rosa, A.Nováková, V.Naď, M.Ševčík, E.Kraicová, Ľ.Kraic, J.Hergottová, M.Novák, M.Babišík, I.Naništa a J.Michalec.

Ako hostia: Ľ.Hečko, J.Behúl, J.Daniš, K.Ninis, J.Lančarič, J.Ferko, R.Kudláč, M.Kunovská, I.Kubiš, Ľ.Škumát st., M.Škumát, J.Fančovič, V.Vítek, M.Dobiš, P.Zán, J.Trokan, L.Duboš, B.Cagáň, V.Hlaváček, Š.Kasala, R.Figedy, I.Herco, L.Šulanová, J.Ďuriak, Ľ.Škumát ml., P.Duboš, Matej Babišík, P.Neštický, D.Kaščák, B.Ďugová, M.Ďuga a Ľ.Michalec.

Po roku sme sa v sobotu 21.6.2014 postavili na štart 17.ročníka KT 2014. Zhruba po 4 mesačnej príprave akcie a získaní príslušných povolení od úradov. Do prezenčnej listiny sa zapísalo 54 účastníkov „cykloturistického vítania leta“ z rôznych smerov z toho aj 8 žien. Trasu akcie sme t.r. upravili a orientovali ju na severnú časť MK od Trnavy. Prezentáciu a štart sme už tradične situovali do priestoru pred reštauráciou RELAX na Rybníkovej ulici. Okolo 8:30 h po prezentácii a poučení účastníkov o spôsobe jazdy (podľa Zák. č.8/2009) a trase sa za asistencie vozidla PZ SR vydávame smerom na D. a H. Krupú v ústrety cca 112 km dlhej trasy. Prestávky máme plánované na Bukovej, Jablonici, Košariskách, Podkylave.

Počasie sa od rána ukazuje priaznivé s trochou oblakov a teplotou vzduchu cca 21st. To cyklistom vyhovuje lepšie ako vysoké teploty z nedávnych dní. Po opustení mesta sa začína pelotón naťahovať a tvoria sa výkonnostné skupinky. Za asistencie 3 vlastných sprievodných vozidiel sa presúvame po 30 km do miesta 1 prestávky na Bukovej. Tu prichádzame cca o 9:45 hod a dopĺňame stratené kalórie a tekutiny na terase miestnej reštaurácie. Po krátkom oddychu smerujeme okolo priehrady na Bukovej ďalej na Prievaly- Jablonicu (2 prest.) Brezovú p/B- Košariská (3 obedová prest. Holotéch Víška) Podkylavu (penzion Adam) Vrbové- Dechtice- Kátlovce- Špačince- do Trnavy (prích. cca o 16h). Po dojazde padne vhod kotlíkový guláš a nápoj podľa vlastného výberu. Posedenie na terase kúpaliska spestrujeme losovaním štartových čísiel o sponzorské vecné dary.

Akciu KT2014 podporili:
Mesto Trnava, Vydavateľstvo TURISTA RNDr. Anna Hlatká Piešťany, rešt. RELAX Trnava, LOJ-MAR elektro Trnava (p.Jozef Loj), ELEKTRO-HAL p.Šibíková Trnava, Poisťovňa UNION p.Ilavská Piešťany, Farby-laky p.Griflík Trnava a Malokarpatský cykloklub.

Poďakovanie patrí všetkým účastníkom akcie KT2014 za ohľaduplnosť a dodržiavanie dohodnutých pravidiel počas akcie. Ďakujem všetkým členom i nečlenom MKCK za organizačné i technické zabezpečenie akcie. Spestrením akcie je aj tradičné posedenie po akcii pri gitare a pesničkách od Milana a Beatky Ďugových. Na záver akcie vyslovili cyklisti spokojnosť so zmenou trasy. Do budúcna možno uvažovať aj o kratších variantách trasy pre juniorov, príp. pre seniorov. ( 50 km až 75 km).

Igor Naništa