Akcia Kúty a Hodonín 28.9.

Kúty – Hodonín – nedeľa 28.9.2014

V nedeľu 28.9.2014 bola plánovaná naša posledná akcia na bicykloch z Kútov do Hodonína, na ktorej sa zúčastnilo 10 členov: I. Naništa, Ľ. Kraic, E. Kraicová, J. Michalec, M. Šuga, J. Golier, P. Herceg, P. Vrábel, I. Matkovčík a V. Naď.

Ako hostia: A. Kučerová, M. Valovičová, M. Líška a D. Janus.

Ráno cestou na miesto stretnutia nám počasie nič dobrého neveštilo, skoro celou cestou bola poriadna hmla a teplota pod 10 stupňov. Tí, ktorí cestovali vlakom nás už na stanici čakali. Po zvítaní a občerstvení sme nabrali smer Lanžhot. Za riekou Moravou sa napájame na Moravskú cyklostezku č.44 a po spevnenej hrádzi smerujeme na Hodonín.

O 11.00h sa konečne slnko predralo cez hmlu a mohli sme sa kochať krásnou prírodou. Na malej kozej farme, kde sme sa chceli trochu občerstviť, nebolo nikoho a tak sme nemali možnosť ochutnať kozí syr.

Ďalšia zastávka bola na Hradišti pri Mikulčiciach, kde nám skupinka nadšencov historického šermu porozprávala o živote, bojoch a výrobkoch z čias Veľkej Moravy.

Po opravení defektu, ktorý mal náš predseda (musí mať všetko), sa presúvame bližšie k Hodoninu. Tu mala Milka problém so zadným prehadzovačom (únava materiálu), ten sa musel odstrániť a pre spojazdnenie bicykla bolo treba skrátiť reťaz pre jeden fungujúci prevod.

Konečne prichádzame do Hodonína, kde si dáme 1h prestávku. Niektorí ju využili na prehliadku mesta, alebo neskorého obeda.

Cesta naspäť viedla po Slovenskej cyklomagistrále č.004, kde sme sa kochali krásnou prírodou, ktorú sme ráno nemohli vidieť kvôli hmle. Po príchode do Kútov sme nahodili bicykle na autá, počkali na odchod vlaku (ktorí boli vlakom) a nabrali smer domov.

Týmto sa chcem poďakovať všetkým, ktorí sa akcie zúčastnili a dúfam, že boli spokojní.

Vlado Naď