Akcia Bradlo 9.5.

Bradlo sobota 9.5.2015

Akcie sa za MKCK zúčastnili: I. Naništa, J. Budoš, K. Lavor, H. Gurinová, B. Ilavská, Ľ. Kraic, P. Hovorka, M. Babišík, J. Benedikovič, J. Poláček, I. Matkovčík, A. Golier, J. Golier, P. Škoda, S. Studený, V. Oravec, M. Unger

Ako hostia: J. Šimončič, K. Julínyová, M. Julínyová, P. Julíny, N. Oravcová. R. Mocko, J. Balejíková

Za príjemného počasia sme sa v sobotu 9.5.2015 opäť vybrali pripomenúť si pamiatku M.R. Štefánika a zabicyklovať si v krásnom prostredí Malých Karpát a Myjavskej pahorkatiny. Pretože sme na vrchol Bradla smerovali zo smeru Trnava aj Piešťany / Vrbové, stretnutie na vrchole bolo plánované o 12:00. Trnavská partia bola rýchlejšia, napriek dlhšej trase cez Dobrú Vodu zvládli cestu rýchlejšie ako naša skupina, ktorá išla cez Prašník, Pagáčov a Dlhý Vŕšok. Trnavčanom výjazd z Brezovej navyše spríjemnili veľké skupiny motorkárov, ktorí si na rovnaký termín naplánovali svoj zraz na rovnakom mieste ako my.

Našťastie chata pod Bradlom bola prázdna a tak sme si tu mohli v kľude posedieť, občerstviť sa (rôzne nápoje, vraj dobrá tekvicová polievka a dobré bryndzové halušky) a porozprávať. Ale čas sa nedal zastaviť, niektorí sa ponáhľali do práce, iní na hokej alebo domov a tak sme sa opäť porozdeľovali a v skupinkách sme vyrazili rôznymi smermi na cestu späť.

Naša malá skupinka sa ešte tradične zastavila v Holotéch víške na Košariskách, kde sme sa stretli so Stanom a Helou, ktorí vyrazili o niečo skôr. Posedenie tu bolo tradične fajn, komplikácie a zdržanie spôsobila ale svadobná hostina, ktorá sa tu konala v rovnakom čase.

A už nás čakala len relatívne nenáročná cesta z Košarísk cez Beňov a Pagáčov do Vrbového a naspäť do Piešťan. Pekné počasie, dobrá partia a nálada sa podpísali pod vydareným cyklistickým dňom. Akcie sa zúčastnilo 17 členov MKCK a 7 hostí, časť povinností garanta sa odskúšal nováčik Andrej Golier, zvyškom v rámci výpomoci prispel Golier st. Nabudúce to už zvládne úplne sám.

Golier J.