Akcia Karpaty Tour 20.6.

Po roku sme sa v sobotu 20.6.2015 postavili na štart 18.ročníka KT 2015. Zhruba po 4 mesačnej príprave akcie a získaní príslušných povolení od úradov. Do prezenčnej listiny sa zapísalo 57 účastníkov „cykloturistického vítania leta“ z rôznych smerov z toho aj 9 žien. Trasu akcie sme t.r. upravili a orientovali ju na severnú časť MK od Trnavy. Prezentáciu a štart sme už tradične situovali do priestoru pred reštauráciou RELAX na Rybníkovej ulici. Okolo 8:40 h po prezentácii a poučení účastníkov o spôsobe jazdy (podľa Zák. č.8/2009) na trase sa za asistencie vozidla J.Michalca a vozidla PZ SR vydávame smerom na Špačince v ústrety cca 112 km dlhej trasy. Prestávky máme plánované v Dechticiach, Vrbovom, v Agropenzióne Adam, na Košariskách v Holotéch víške, Jablonici, Prievaloch a podľa potreby a času je možné zastaviť sa v Trstíne alebo v D. Krupej. Počasie sa od rána ukazuje priaznivé s trochou oblakov a teplotou vzduchu cca 15 st. To cyklistom vyhovuje lepšie ako vysoké teploty z nedávnych dní. Po opustení mesta sa začína pelotón naťahovať a tvoria sa výkonnostné skupinky. Za asistencie 2 vlastných sprievodných vozidiel sa presúvame po 23 km do miesta 1 prestávky do Dechtíc kde je nonstop otvorený prameň vody na križovatke ciest. Tu prichádzame cca o 9:45 hod a dopĺňame stratené kalórie a tekutiny na zastávke pri miestnej reštaurácie. Po krátkom oddychu smerujeme ďalej na Vrbové – Podkylavu (penzion Adam) – Košariská (na obednú prestávku v Holotéch víške)- Brezovú p/B- Jablonicu- Prievaly (http://www.sandorf.sk/ ) – Bukovú- Trstín- D. Krupú- do Trnavy (prích. cca o 16h). Po dojazde padne vhod kotlíkový guláš a nápoj podľa vlastného výberu. Posedenie v pube reštaurácie Relax spestrujeme losovaním štartových čísiel o sponzorské vecné dary.

Akciu KT2015 podporili: rešt. RELAX Trnava, LOJ-MAR elektro Trnava (p.Jozef Loj), ELEKTRO-HAL p.Šibíková Trnava, firma Vladimír KOPÚN elektroinštalačný materiál Trnava, Poisťovňa UNION p.Ilavská Piešťany, Farby-laky p.Griflík Trnava, firma APIMED p.Kudláč Dolná Krupá, Anton Gieci Topoľčany a Malokarpatský Cykloklub.

Poďakovanie patrí všetkým účastníkom akcie KT2015 za ohľaduplnosť a dodržiavanie dohodnutých pravidiel počas akcie. Ďakujem všetkým členom i nečlenom MKCK za organizačné i technické zabezpečenie akcie. Obdiv patrí aj Martinovi Golierovi za super výkon keď absolvoval jazdu po dlhšej prestávke (pre zdravotné problémy). Spestrením akcie je aj tradičné posedenie po akcii pri gitare a pesničkách od Milana a Beatky Ďugových ktorí tento rok pre školský zájazd a povinnosti chýbali. Dôstojne ich hrou na gitare (od Vlada Naďa) zastúpil Ľuboš Kraic. Na záver akcie vyslovili cyklisti spokojnosť so zmenou trasy. Do budúcna možno uvažovať aj o kratších variantách trasy pre juniorov, príp. pre seniorov. ( 50 km až 75 km). A na tom by organizačný výbor KT2016 mal uvažovať u teraz rok pred konaním 19 ročníka akcie.

Účastníci Karpaty Tour 2015:
J.Budoš, I.Naništa, R.Proksa, Ľ.Hečko, D.Fáziková, M.Šuga, J.Michalec, Ľ.Michalec, J.Čavojová, P.Herceg, D.Kazimír, M.Ševčík, M.Kunovská, J.Hergottová, L.Škumát st., P.Škoda, E.Kraicová, J.Trokan, M.Liška, I.Šikula, I.Matkovčík, J.Jaslovská, I.Jaslovský, Ľ.Kraic, M.Očenášek, M.Golier, A.Golier, J.Golier, M.Polešenský, J.Polešenský, J.Benedikovič, J.Daniš, A.Danišová, V.Malovec, V.Naď, Ľ.Škumát ml., M.Jakabovič ml., M.Jakabovič st., L.Rosa, R.Figedy, Š.Kasala, M.Modrovský, P.Vrábel, D.Vrábel, M.Babišík, J.Ďurjak, I.Herco, J.Nádaský, S.Macejka, K.Kadúcová, M.Gieci, K.Lavor, B.Ilavská, H.Gurínová, S.Studený, P.Hovorka = 57 účastníkov.

Igor naništa