Akcia Marchegg – Angern 8.8.

Akcie sa zúčastnili : Juro Poláček, Anka Nováková, Hela Gurínová, Anka Kučerová, Paľo Herceg, Miro Šuga a Vlado Naď.

Ako hosť: Maroš Modrovský.

Za krásneho veľmi teplého slnečného počasia sme sa o 9,00h stretli siedmi členovia MKCK a jeden hosť pred obchodom Lidl v Devínskej novej Vsi.Po krátkom zvítaní a doplnení chýbajúcich tekutín sme vyrazili po cyklo chodníku cez nový most, ktorý je postavený cez rieku Moravu do Rakúska k zámku Shlosshof.

Keďže sme sa moc nechceli zdržiavať – tak len pár fotiek – pokračujeme smerom na Marchegg do dediny, kde sa nachádza kaštieľ rodu Pálffyovcov a v jeho rozsiahlom parku jedno z najväčších hniezdisk bocianov v Európe. Tempo bolo vynikajúce (8 km skoro za dve hodiny) hoci slniečko pálilo a pálilo. V Marcheggu sme sa pokúšali sami nájsť to hniezdisko, ale po menšom blúdení sa radšej opýtame domácich a na to sa podujala Anka Kučerová. Bolo to záživné, ako sa pokúšala rukami nohami znázorniť letiaceho bociana, ešte že to domáci pochopili a nasmerovali nás správnym smerom. Hniezdisko sa nachádzalo v parku za Palffyovskym kaštieľom s vyhliadkovou vežou na hniezda. Urobíme zopár fotiek, dáme orosené pivečko v reštaurácii pri kaštieli a pokračujeme smerom na Angern, kde premáva kompa do Záhorskej Vsi. Neviem, či to teplo alebo hlad hnal niektorých chalanov k vyššiemu tempu, lebo si nevšimli smerovú tabulu na kompu. Keby sme ich nevrátili, tak sa zastavia hádam až v Hohenau. Po prejdení kompou na slovenskú stranu v Záhorskej Vsi hľadáme niečo, kde sa dá najesť. Takú kapustovú polievku, na akú tam sme natrafili, som už dávno nejedol a už ani jesť nebudem. Pýtali sme si aj recept od kuchára, ale nechcel prezradiť. Asi to bolo jeho záhorácke tajomstvo.

Zo Záhorskej Vsi cyklo chodníkom pokračujeme smer Vysoká pri Morave. Tu Paľo dostal defekt. Tak sme ho odprevadili na stanicu a odtiaľ išiel domov vlakom. My sa zastavujeme ešte na jedno občerstvenie (bufet u starého bicykla), ktorý už nie je ďaleko od Devínskej, kde máme autá.

Na záver – bola to pekná akcia, ktorú si každý pochvaľoval. Počasie nám vcelku prialo. Škoda toho defektu, ale aj to patrí k cyklistike. Chcem sa týmto poďakovať všetkým, ktorí sa zúčastnili tejto nenáročnej akcie a že sa nedali odradiť tými vysokými teplotami.

Garant Vlado