Dobrá Voda 24.4.

Akcie sa za MKCK zúčastnili: Fáziková, Benedikovič, Polák, Slaný, Budoš, Gieci, Naď, Rosa, Matkovčík, Kraic, Babišík, Škoda Št., Škoda P., Herceg,

Ako hosť: Hronský

Typicky aprílové počasie – silný severozápadný vietor, plus 6 stupňov, búrkové oblaky – ani toto neodradilo 15.-tich fanatikov bicykla nasadnúť a šliapať proti silnému vetru na Dobrú Vodu. Dvaja z nich dokonca po nočnej zmene v Atómke. Takže ten rumík s horúcim čajom v reštike nám padol ako balzam na dušu, spolu s radosťou, že je nás viac, ako sme ráno počítali.

Ľubo vyzbieral peniaze pre Goliera na cykloakciu Okolo Tatier, zdá sa, že tento rok je o túto akciu z nášho klubu dosť veľký záujem. Vlado to isté na akciu Okolo Balatonu, kde má sľúbenú veľkú účasť. O spestrenie akcie sa ešte postaral Tóno (najvzdialenejší účastník zrazu). Svoj úplne novučičký krosový bicykel si dal pokrstiť. Krstným sa stal Vlado, ktorý ho poriadne pooblieval šampanským, no niečo sa ušlo aj svedkom krstu.

Pri odchode sme sa rozdelili na 2 partie. Tá väčšia to potiahla už dolu vetrom na Dechtice, Trnavu a Hlohovec (Danka); resp. Posádku za Hlohovcom (Dano). Menšia cez kopce na Prekážku a Trnavu. Zastavili sa ešte pri kaštieli v Dolnej Krupej, kde si v miestnom parku prezreli exemplár sekvojovca mamutieho, stromu pýšiaceho sa obrovským vzrastom. Tento je druhým najväčším (najväčší je v Cíferi) jedincom svojho druhu v Trnavskom kraji . Jeho obvod kmeňa je 503 cm a výška 48 m. Vek sa odhaduje na 120 rokov.

Domov sme prišli všetci v poriadku, spokojní, že sme to zvládli a že nás ani to nevľúdne počasie neodradilo.

Paľo