Bradlo 1.5.

Akcie sa zúčastnili: J. Budoš, J. Benedikovič, J. Nádaský, E. Kraicová, Ľ. Kraic, D. Fáziková, D. Surovčík, I. Matkovčík, V. Putera, V. Oravec, M. Šuga, M. Babišík, J. Poláček, B. Ilavská P. Škoda, J. Golier

Ako hostia Š. Škoda, M. Modrovský, V. Galbavý

Tak ako po minulé roky, patrí začiatok mája našim tradičným výšľapom na Bradlo. Keďže už nemusíme navštevovať prvomájové sprievody, termín tohtoročného bol stanovený na tento deň. Na akciu chodievame tradične hviezdicovým spôsobom, pričom sa všetci nakoniec stretneme na parkovisku pod mohylou. Tento rok som čas stretnutia stanovil na 11-tu hodinu, čo ešte na poslednú chvíľu po dohode so mnou posunul Ľubo pre trnavskú partiu o pol hodinku neskôr. Nevadí, počkáme sa.

A tak v nedeľu o 8:30 čakám podľa dohody pod šikmou vežou vo Vrbovom. Čas plynie, cyklistov z Piešťan nikde nevidím. Počkám akademických 20 minút a idem im kúsok oproti. Nikde nikoho. No nevadí, dnes teda z Piešťan asi nikto nepríde. Aby mi po ceste nebolo samému úplne smutno mením pôvodne plánovanú trasu (ako garant si to sám pred sebou ospravedlním) a idem na Dobrú Vodu. Pred týždňom som tam na akcii nebol a trnavská časť pelotónu tam má plánované stretnutie o 10:00.

Malokarpatské kopčeky zdolávam relatívne v pohode, vietor ma trochu tlačí do chrbta, v Dechticiach si vymením vodu v bidonoch a presne o 10 stojím na námestí na Dobrej Vode. Zatiaľ tu nikto nie je, nevadí, počkám. Čakám asi 15 minút, keď sa objaví Miro, ktorý ide z Bukovej. A ten ma v tento deň dostane druhýkrát Trnaváci sú už na Brezovej, Dobrej Vode bolo zavreté, išli rovno ďalej. No ale už aspoň nie som sám. Kopček na Brezovú je z tejto strany prívetivejší a tak to spolu vytiahneme. Chalani nás čakajú v bufete pri autobusovej stanici, už im je aj dlho, ale ešte na jedno pivko s nami zostanú.

Potom už len vytiahnuť hore na Bradlo. Veľmi rýchlo zostávam opäť sám. Obiehajú ma nielen autá, ale aj cyklisti. Takže ako garant zabezpečujem koniec pelotónu. Ostatní čakaním na mňa už aj trochu vychladli a tak robíme vrcholovú fotku a presúvame sa na posedenie do chaty. Niečo popijeme, niečo zjeme a popritom si máme čo povedať. Medzitým sa na chate objaví skupinka Piešťancov, ktorí si to dnes zorganizovali súkromne. Aspoň ale dodržali plánovanú trasu, keď si už tak radi pospia. Poľahčujúcou okolnosťou je pre nich to, že po ceste navštívili Peťa Hovorku, ktorý momentálne zo zdravotných dôvodov nedobrovoľne pauzuje.

Čas sa ale posunul a tak sa pomaly rôznymi trasami rozchádzame. Janči s Milanom idú ešte na nočnú do práce, niektorí vyrážajú smer Priepastné (máme sa s nimi stretnúť u Adama), iní opäť dole na Brezovú a potom ďalej. V malej skupinke pokračujeme na Košariská, kde sa na chvíľu zastavíme v Holotéch víške na fazuľovicu a šúľance. Keď prídeme k Adamovi zistíme, že druhá skupina je dnes pekelne rýchla a už sú vo Vrbovom Igor sa preto odpája a šliape za nimi. Ostávame poslední traja, ktorí sa ešte zastavíme u kamaráta na Prašníku, kde sa nakoniec dosť zdržíme a domov sa dostávame až večer.

V pondelok som sa dozvedel, že Janči s Milanom ešte na Dobrej Vode streli Paľa Škodu, ktorý nemal len jednoduchý defekt, ale poničil aj ráfik a čakal na odvoz. Našťastie má šikovných kamarátov a Milan (s pomocou Jančiho) mu pomohli koleso dostať do takej kondície, že sa domov nakoniec dostal po vlastných.

Ešte rýchle zhrnutie: počasie bolo OK, stretlo sa nás nakoniec dosť, všetci sa dostali v poriadku domov, čiže vydarená akcia. Len nabudúce rešpektujte prosím Vás ťažkú prácu garantov.

Juro Golier