Akcia Po Považskom Inovci 13.8.

Akcie sa za MKCK zúčastnili: V. Oravec, D. Fáziková, P. Vrábel, M. Valovičová, V. Putera, V Naď a I. Matkovčík.

Ako hostia: J. Lukačovičová, J. Filek, A. Vyskočil, V. Trajlínek, I. Šikula a M. Líška

Dňa 13. 8. 2016 sa uskutočnila plánovaná akcia: Piešťany Moravany Výtoky – Jelenie Jamy – Ranč Pod Babicou Podhradie – Nová (Horná Dolná) Lehota – Modrová – Piešťany.

Predjazdci tejto akcie boli Juro Poláček, Vlado Oravec a Vlado Putera, ktorí ju išli pred dvoma týždňami ale v opačnom smere. Posledne menovaný bol aj vyzdvihnúť účastníkov zo stanice do Moravan.

Z Moravan sme pokračovali podľa plánu na Jelenie Jamy, kde sme riešili otázku, či pôjdeme cez hradisko Valy (Bojná1). Väčšina bola za prechod cez hradisko. Toto je opísané na priložených fotografiách.

Odtiaľ sme pokračovali do Bojnej. No tu pri reštaurácii Babica bolo veľa áut, tak sme jedenie odložili na neskôr. V Tesároch sme hľadali aspoň pivo, ale reštaurácia aj výčap na ihrisku boli zatvorené. Tak sme pokračovali cez Záhradu do Závady, kde sme doplnili v miestnom pohostinstve ako tekutiny, tak aj dobrý obed. Hoci sme naň dlho čakali, všetci si pochvaľovali. No s plným žalúdkom sa išlo trochu ťažko do Podhradia, kde už boli niektorí zasa smädní a v penzióne pod hradom doplnili chýbajúce kalórie. Všetci sme sa tešili na Novú Lehotu, kde sa natáča seriál „Horná Dolná“. No dnes tam bol kľud. Odfotili sme sa aspoň pri miestnej novej dominante v tvare zatočeného hada a pokračovali sme ďalej.

V sedle Bezovec sme poďakovali najvyššiemu za pekné počasie na bicyklovanie a každý mal strategický plán, ako sa dostať čo najpohodlnejšie domov. No a niektorí sa ešte zastavili v Ducovom na doplnenie chýbajúcich tekutín v reštike U Námorníka.

Za chýbajúceho garanta (Vlado Oravec)