Bradlo 1.5.2017

Akcie sa za MKCK zúčastnili: J. Poláček, A. Kučerová, Ľ. Kraic, E. Kraicová, M. Šuga, V. Trajlínek, J. Lukačovičová, J. Michalcová, D. Fáziková, J. Nádaský, J. Benedikovič, I. Matkovčík, D. Surovčík, V. Oravec, H. Gurínová a J. Golier

Ako hostia: I. Kubiš, D. Kraic, M. Bučány, G. Bučányová, A. Oravcová, M. Modrovský, P. Chnapko, K. Ninis a S. Macejka.

Trnavská skupina sa stretáva krátko pred ôsmou hodinou na parkovisku pred reštauráciou Relax, kde po obligátnom fotení sa vydávame na trasu. Počasie je síce slnečné, ale teplota len niečo okolo 6 °C a k tomu silný a studený južný vietor.

Vydávame sa po trase: Špačince – Dubové – Kátlovce – Dechtice – Dobrá Voda. Tu sa k nám pridali aj manželia Bučányoví.

Z Dobrej Vody pokračujeme cez les smerom na Brezovú. Tu v lese je nádherne. Je plný prebúdzajúceho sa života a nie je tu cítiť ten nepríjemný vietor. Na sedle Dlhé Rovné nás dobieha mladý Daniel Kraic. Po krátkom oddychu sa spúšťame do Brezovej, ale treba dávať veľký pozor, lebo klesanie veľmi prudké.

Teraz je ten pravý čas na teplý čaj s rumom. Ten môj dostanem až na tretí raz: v prvom pláva mŕtvy chrúst, pri druhom praskne šálka od horúcej vody, ten tretí mi je už súdený, tak si ho riadne vychutnám.

Takto posilnení sa vydávame na stúpanie na vrchol Bradla. Pridáva sa k nám aj Miro Šuga, ktorý práve prišiel z Bukovej. Stúpanie nás rozdelí na rôzne výkonnostné skupiny, ale všetci (aj piešťanská skupina) sa nakoniec stretávame na chate Bradlo.

Tu na chate si doprajeme už potrebné občerstvenie, ktoré je dnes prilepšené darčekom od Anky Kučerovej z príležitosti jej okrúhlych narodenín. Pripijeme si na jej zdravie a zaželáme jej krásny život plný pohody, ktorej nech napomôžu aj príjemne prežité chvíle na bicykli.

Zostáva ešte čas na spomienkové foto, zopár krásnych záberov urobíme ešte pri mohyle a vydávame sa pomaly na cestu domov. Opäť sa rozdelíme na viacej skupín. Trnaváci pokračujú cez zadné Bradlo – Košariská do Podkylavy, kde sa ešte na chvíľu stretnú s Piešťancami, ktorí sem prišli cez mesto Brezovú. Oni idú ešte pozrieť slávnosti na farme Charolais, ale Trnaváci si to namierili už priamo domov, lebo do Trnavy je to vyše 40 km a to v silnom protivetre.

Síl už nie je nazvyš, ale trasu nakoniec zvládneme, aby sa stihli aj prípoje. Za odmenu si v bufete Albatros doprajeme peknú bodku za akciou v podobe voňavej becherovky.

Pomerne riadne „vyšťavení“ sa rozchádzame do svojich domovov. Vyšťavení, ale spokojní. Veď sme strávili deň v sedle bicykla, stretli sme sa so starou partiou a pokochali sa peknou kopaničiarsku scenériou.

Takže, do skorého cyklovidenia.

Ľubo Kraic

Na Bradlo z Piešťan

Prvomájový predĺžený víkend bol na cyklistické akcie MKCK skutočne bohatý. V nedeľu sme sa chvíľku po poludní rozlúčili na Dobrej Vode a hneď na nasledujúci deň nás čakalo ďalšie stretnutie na Bradle. Keďže Sviatok práce tento rok pripadol na pondelok a účasť na prvomájových oslavách už nie je povinná využili sme krásne cyklistické počasie a vyrazili sme smer Brezová pod Bradlom.

Stretnutie skupiny z Piešťan a okolia bolo naplánované o 10:30 pod vežou vo Vrbovom. Ako prvá na miesto zrazu dorazila z Hlohovca Danka a potom Igor a Jozef z Trnavy, ktorým sa nechcelo druhýkrát za dva dni navštíviť Dobrú Vodu. Chvíľku po nich sa začali objavovať aj Piešťanci a tak sa pár minút po pol jedenástej na mieste fotilo 12 cyklistov a 1 garant v civile.

Medzitým ešte Anka stihla všetkých obehnúť, aby si vylosovali svoje ceny do tomboly, ukončenie ktorej prebehlo na Bradle. Po chvíľke oddychu sa lúčime – trojica z Hlohovca a Trnavy ťahá cez Košariská do Brezovej a hore na Bradlo, ostatní cyklisti v Prašníku odbočia cez Pagáčov a Beňov na Košariská a potom pokračujú po lesnej ceste cez Zadné Bradlo na vrchol. Ja idem domov a na Bradlo prídem autom.

Keď o 12:30 parkujem na vrchnom parkovisku na Bradle, trojica cestárov je už na mieste spolu s trnavskou časťou skupiny, ktorá zvolila cestu opäť cez Dobrú Vodu.  Práve sa chystajú nižšie na chatu a tak preparkovávam auto a idem za nimi.  Postupne sa objavuje aj zvyšok Piešťancov, objednávame si niečo od smädu a pod zub a vychutnávame si slnečnú pohodu na terase na svahu nad chatou. Anka dokončí losovanie tomboly a tak jej môžeme všetci popriať k životnému jubileu veľa šťastných kilometrov. Ako posledný tak isto ako včera doráža hore Mišo, ktorý to po ceste zvláda vlastným smerom a vlastným rýchlym tempom. Na terase panuje pohoda, je mi ľúto, že musím ako prvý sadnúť do auta a utekať preč. Ostatní si môžu ešte chvíľu užívať a potom sa už tiež musia pobrať domov. Na druhý deň už voľno končí.

Končí ale aj krásne cyklistické počasie, ktoré nám umožnilo tento víkend využiť naozaj naplno. Nevadí, čaká nás skrátený pracovný týždeň a ďalší víkend s ďalšími akciami.

Zapísal garant v civile Juro Golier, ktorý kvôli rodinným povinnostiam trasu absolvoval autom.