Akcia Dobrá Voda

Akcie sa za MKCK zúčastnili Herceg, Gubiová, Šuga, Budoš, Trajlínek, Babišík, Surovčík, Poláček, Kučerová, Fáziková, Kraicová, Kraic, Michalcová, Lukačovičová, Matkovčík, Nádaský, Golier J., Golier M., Vrábel P., Valovičová, Oravec, Naništa a Putera.

hostia: Kupčík, Miloš a Veronika Miklošovičoví, Škoda, Vyskočil, Ščibravý, Šimončič, Galbavý, Polocik, Bilčík, Čambál, Vrábel, Kováč, Macejka, Oravcová a ďalší nepodpísaní na prezenčke.

Stáva sa už pomaly tradíciou každoročné druhé plánované stretnutie členov a fanúšikov nášho cykloklubu MKCK.

V nedeľu ráno od 9:30 vyrážali skupiny cyklistov z Trnavy, Vrbového , Piešťan a okolia smerom na Dobrú Vodu, kde sme mali na pravé poludnie naplánované stretnutie.

V miestnej reštike sme zaplnili celú terasu, mnohí sa videli  prvý krát po dlhej zimnej prestávke, takže bolo o čom hovoriť. Juraj G. vyzbieral posledné peniaze  od prihlásených účastníkov  cykloakcie  Okolo Tatier, ktorú má už niekoľko rokov pod palcom. Juraj P. aj s Ankou K. sa pochválili úplne novými  bicyklami, akurát  krst sa nekonal, chýbala krstná mama – Hela G.,  takže niekedy nabudúce. Ale sme si pripomenuli krst Tónového nového biku minulý rok.

Počasie bolo takmer ideálne, bezvetrie, ktoré sa poobede zmenilo na dosť silný južný vietor. Početná skupina z Trnavy išla z Dobrej Vody lesnou cyklocestou cez Suchánku na Cerov vrch, kde si po ceste ešte niektorí natrhali medvedí cesnak a potom dolu asfaltkou na Prekážku. Odtiaľ už len proti vetru domov.

Ostatné skupinky cyklistov sa rozbehli smerom na Piešťany a Vrbové, ale aj Šipkové, Krakovany a Leopoldov.

Takže bola to taká pohodová skorojarná cyklistika. Najazdili sme od 50 do 80 km a už sa tešíme na ďalšie plánované cykloakcie z nášho kalendára.

Zapísal – Paľo Herceg