Akcia Splav Malého Dunaja

nedeľa 29.5.2022

Počasie v nedeľu ráno bolo naozaj perfektné, slnečné ráno, v Jelke nás na brehu čakalo 12 lodí, nakoniec, keď sme sa spočítali a zaradili do posádok, stačilo nám10 lodí. Veci sme si dali do sudov a nedočkaví vyrazili na vodu.

Poznámočka: nabudúce je dobré dať loďky aspoň do 20 cm vody, nebáť sa bosý vkročiť do vody, takto to šúchať po štrku a ničiť lode nie je hodné vodo-cyklo-turistov nášho formátu.

Na vode bola nálada výborná. Na tomto úseku Malého Dunaja v tento deň sme boli na vode sami. K tomu len ticho, spev vtákov a divočina okolo.

Prestávku sme si urobili v bufete Madarász, uviazali lode o pontón, prezieraví mali špagát, neprezieraví použili čo bolo, aj šnúrky z tenisiek, dali sme si pivko, nejaké jedlo, aj palacinky boli, spravili foto a nasadli do lodí.

V Potônskych Lúkach sme dali oddych, krásny kemp, len bez bufetu, vhodný na táborenie, grilovanie, atď. Ponúkli sme sa z vlastných zásob, nakŕmili miestne mačky a šli ďalej.

Poobede sa zamračilo, ale to je určite lepšie ako horúčava a dokonca hodinku pred cieľom začalo drobno pršať. Dážď našťastie netrval dlho a pádlovali sme na už regulovanom úseku smerom k Tomášikovu. Vyzerali za ktorou zákrutou je cieľ.

A je tu sútok Čiernej Vody a Malým Dunajom a 200 m pod ním cieľ.

Druhý diel (po roku) splavu Malého Dunaja nás previedol jeho zákutiami medzi Jelkou a Tomášikovom. Počasie bolo napriek predpokladom výborné, nálada skvelá, nikto sa nechtiac neokúpal.

Ďakujem všetkým účastníkom za spoluvytvorenie akcie, krásneho zážitku a páči sa mi,

že ste so sebou zobrali aj mládež a ukázali im, že je aj iný svet, než svet mobilov a počítačov

Na budúci rok dáme úsek Tomášikovo – Jahodná

Igor