Akcia Dobrá Voda

Nedeľa 23.4.2023

Akcie sa zúčastnili: P. Herceg, M. Babišík, V. Trajlinek, I. Naništa, H. a Ľ.Rosoví, M. Nižnanský, E. a Ľ. Kraicoví, D. Fáziková, M. Farkašovská, R. Chlpek, K. a P. Julínyoví, B. Čambál, L. Molchanova UA, J. Bilčík, F. Martinus, V. Gubiová, M. Kupčík, R. Miklošík,  I. Kubiš, V. a J. Ševečkoví, H. Gurínová, M. Šuga, J. Poláček, J. Lukačovičová, Š. Krištof, A. Kučerová, J. Nádaský, S. Macejka a J. Benedikovič.

 Krátko pred 9:30 h prvá skupina cykloturistov(-tiek) z Trnavy a okolia zhromažďuje pred rešt. Relax v Trnave. Ukazuje sa krásny slnečný deň s príjemnou „jarnou“ teplotou vzduchu. Je to už 2. jarná oficiálna cyklojazda z kalendára Malokarpatského Cykloklubu v r. 2023. Po zvítaní a štartovej fotografii „vyrážame“ na trasu. Cyklochodníkom na Rybníkovej ul. a cez Slnečnú ulicu opúšťame Trnavu výjazdom na Špačince.

Skupina 2 má zraz v Piešťanoch o 9:30 h pri Kruhovke. Skupina 3 má zraz o 10:00h na Prekážke a pôjde okolo horárne na Suchánke. Všetky tri skupiny sa potom stretnú cca o 12:00 na Dobrej Vode pred kostolom.

Cyklistika na Dobrú Vodu je už tradičná akcia na „rozjazd“ do sezóny. Vzdialenosť aj profil trasy je primeraný. K tomu treba prirátať bonus a to je krása okolitej prebúdzajúcej sa prírody. Jediným otáznikom je počasie? Tradične možno očakávať vietor a tiež občasné prehánky…tie sa napokon nekonali.

Okolo 11:00 h sa stretávame v Dechticiach na križovatke pri zmrzline. Treba doplniť tekutiny a trocha si „odfúknuť“. Slniečko pripeká a tak pomaly zhadzujeme zimné bundy aj doplnky. Posedenie na terase v rozhovoroch je príjemné, ale treba „šliapať“ ďalej aby sme stihli stretko od 12:00 h pri kostole na D. Vode.

Cesta sa pomaly dvíha do hôr. V stúpaní ku kameňolomu vyskúšame prevody a kondičku po zime. Chvála bohu, dobre sme „tátoše“ nachystali, premazali a kondičku v zime „naháňali“ aj pešími túrami „mimo plánu“ MKCK.

Všetky 3 skupiny sa napokon úspešne stretávame pri kostole na D. Vode. Zvítanie, rozhovory, občerstvenie padne vhod… škoda že v ponuke miestnej reštaurácie nie je žiadne varené jedlo (polievka, guláš, pizza, …?) Tak si musíme vystačiť s tým, čo je v ponuke… možno poučenie do budúcnosti – ohlásiť prevádzke podniku našu „hromadnú“ akciu včas dopredu … aby vedeli „niečo“ varené pripraviť.

Čas v rozhovoroch plynie rýchlo. Niečo po 13:30 h sa pomaly lúčime a robíme spoločné foto. Na terase ešte stretám bývalého kolegu Mira toho času už na „zaslúžilom odpočinku“. Nedá mi aby som ešte chvíľu zotrval s ním v priateľskom rozhovore. Skupinky 1,2,3, sa zatiaľ „rozpŕchli“ každá svojim smerom. Pár minút po 14:00 h „zdvíham kotvu“ aj ja. Všetko, čo sme „mali na jazyku“ a chceli si povedať, sme povedali…niečo si dorozprávame inokedy. Ešte doplníme vodu v prameni pod mostom a lúčime sa s Dobrou Vodou. Cestu domov spestruje protivietor. Preverí našu kondičku a vytrvalosť. Akcia so slušnou účasťou sa vydarila. Tešíme sa opäť na nové stretnutia a cyklovýjazdy v sezóne 2023.

Z poverania garanta zapísal: Igor Naništa