Akcia Jašter

Stretnutie na Jašteri – otvorenie cykloroka.

Akcie sa za MKCK zúčastnili: B. Ilavská, M.Nižnanský, I.Matušek, R. Miklošík, E. a J.Antaloví, E. a Ľ. Kraicoví, M. Valovičová P. Vrábel so synom Peťkom, D. Surovčík, Š. Krištof, J. Lukačovičová, H. Gurínová, A.Kučerová, I.Pekaríková,  V. Oravec, J. Poláček, J. Benedikovič, I. Kubiš, M. Babišík, J. Nádaský, I.Naništa, V. Gubiová, D. Fáziková, M. Farkašovská, P.Julíny, G.Kušnierová, V.Putera,  D. Kováč, I.Buc, F.Martinus, R.Chlpek, R.Gara (HC), 

Ako hostia: M. Kupčík, S. a L. Macejkoví, E. Nižnanská (Zavar), V.Malovec, V. a M.Miklošovič, K.Julínyová, manželia Domoracký (TT),Mucha (TJ Bezovec), V. Mikesková, P.Mikuda, Z. Hanicová, M. Rusnáková, J.Horňák (PN), S. Drahovská, J.Štorková, J.Glasnáková, R.Drlička,

Spolu: 55 účastníkov

Nedeľa 14.4.2024. Počasie na začiatok apríla bolo až príliš letné. Teplota vzduchu ráno 10 st. až 26 st.C po obede. Jasná obloha a ostré slnko prilákalo na Jašter z rôznych smerov spolu 54 cyklistov(-iek) aj 1 kolobežkárku Vierku. Pred Relaxom v Trnave a pri kruhovke v Piešťanoch je zraz doobeda o 10:00 h.

Ešte pred odchodom na trasu prebehne krst nového e-biku Joža Antala. Krstný tato Ľubo ho pokrstí menom Vinco. Poprajeme im, aby sa im spolu len dobre vodilo a nech si robia navzájom jeden druhému len radosť.

Z Trnavy ideme cez Kopánku na letisko, Malženice, Trakovice s krátkou občerstvovačkou, cez Šulekovo (spomienka na Kamila), po hrádzi Váhu a železným mostom do Hlohovca.

Piešťanci a Ivetka (prišla až z Rajca) štartovali od Kruhovky v smere dole Váhom…Ako prvý prišli na Jašter partia z TJ Bezovec Piešťany v početnej dámskej zostave. O chvíľu „dorazil“ aj zvyšok peletónu od Trnavy. V Trakoviciach sme stretli aj 2 cyklo kamarátov z Hrnčiaroviec pri Trnave…

Po zvítaní a spoločnej fotke na dvore Jaštera sa začali nekonečné rozhovory o plánoch do novej sezóny 2024. Hospodárka klubu Božka I. tradične využíva stretnutie na distribúciu známok SCK do preukazov. A má sa veru čo obracať aby bolo všetko OK. Ďakujeme za trpezlivosť všetkým.

Ivan K. doniesol pár reklamných predmetov „na ukážku“ ako jednu z možnej varianty pre „prezent“ na Karpaty tour 2024. Rozhodnutie o výbere by mal urobiť výbor klubu do konca apríla 2024. Po doplnení kalórií nastáva čas na odchod. Pár „makačov“ si dopraje ešte km cez Bojničky a Sereď až do Trnavy. Ostatní volíme tradičné trasy návratu domov. Piešťanci a Ivetka idú späť Hore Váhom.

Účastníci z Trnavy a okolia ideme späť po hrádzi z Hlohovca po novom C chodníku do Šulekova, cez D.Zelenice, Zavar a Modranku do Trnavy. Ešte krátke posedenie na jedno „orosené“ v Pemino rešt.v Modranke urobilo bodku za dnešnou cyklojazdou. Ďakujeme Feri za pozvanie.

Piešťanská skupinka v zostave Juraj G, Duško S, Vladko T. a Milanko B. skončili na jednom orosenom v Lodenici v Piešťanoch a fazulovici a galantne odprevadili Ivetku na vlakovú stanicu.

Vďaka všetkým za peknú účasť na akcii. Dovidenia  už čoskoro…

Naništa Igor a Ivetka Pekaríková