Gader

Akcia sa konala 20.9. – 23.9.2007

Plánovaná turistická akcia, na ktorej sa zúčastnilo 15 rovnako nafázovaných turistov, (9 osôb nežnejšieho pohlavia a 6 „drsných chlapov“, bola ďalšou vydarenou a krásnou akciou.

V prvý deň poobede, po príchode na chaty sme sa rozdelili – jedni šli na Blatnický hrad, ďalší na hríby.

V piatok sme všetci 15 vyrazili na celodennú túru – BIatnickou dolinou po zelenej značke po ústie Jurášovej doliny, po žltej stúpaním na Ostrú a potom zelenou na Tlstú, odkiaľ sme zas dosť náročným zostupom po modrej cez Bielu jaskyňu prišli do Gaderskej doliny a na chaty. Celá trasa s prevýšením viac ako 1000m nám trvala 10 hod. A musím znovu vyjadriť obdiv ženám, ktoré to aj keď s trochu problémami, celé prešli.

V sobotu ráno sme si trochu pozreli Blatnicu a o 10 hod. sme si zase všetci vyrazili Gaderskou dolinou (veľmi krásnou) po Jánošíkove vráta (bol tam filmovaný Jánošík), tam sme to otočili a podvečer sme sa vrátili späť. Chlapi ešte do tmy stihli nazbierať drevo a večer bol veľký táborák aj s opekačkou a pesničkami. Akurát sme podcenili trochu smäd a veľmi skoro došiel nám dobrý ríbezlák, ešte že nám zostalo pár plechoviek piva.

No a v nedeľu doobeda sme sa zbalili a odfrčali každý za svojimi najbližšími domov.

P. Herceg