Devín

Akcia sa konala 16.9.2007

Účastníci: Kraic, Michalec, Harčarik, Vrábel, Herceg, Nováková, Fáziková, Naništa.

Zraz účastníkov tejto akcie bol na železničnej stanici vo Svätom Jure. Kraic a Michalec sa sem dostavili na svojich bicykloch ostatní prišli vlakom. Počasie bolo nádherné a nič nám nebránilo vyštartovať.

Z Jura sme mierili priamo do hôr. Popri Neštichu a zrúcanine Bieleho kameňa sme sa dostali na hrebeň a smerovali sme na Záhorskú stranu. Krajina okolo Medených hámrov a Dračieho hrádku nám na chvíľu dala zabudnúť, že sa nachádzame v Malých Karpatoch a pripomínala skôr krajinu tiesňav v našich majestátnejších horách.

V Borinke sme sa zastavili na malé občerstvenie a pokračovali sme smerom na Stupavu. Tu sme sa rozhodli, že ďalej to potiahneme popri rieke Morave. Pekná a hlavne kľudná cesta nás doviedla až ku Devínu. Tu sme si poobzerali náš najznámejší hrad a po občerstvujúcom obede sme sa vybrali ďalej. Bohužiaľ teraz naša cesta viedla po rušnej Bratislave, ale nakoniec sme sa predsa len predrali na Železnú Studienku. Tu to bol pravý cyklistický raj. Krásne horské prostredie, pokojné asfaltové cestičky, možnosť občerstviť sa. Po krátkej zastávke pokračujeme ďalej. Cez pekné horské cestičky sa dostávame do Rače. A div sa svete; prichádzame priamo na vinobranie. Niečo z „Kvasenej ponuky“ sme okoštovali priamo na mieste a niečo sme si zobrali na cestu. Dobre to zahasilo smäd a hlavne to veľmi chutnalo.

Tu sme sa aj rozdelili, niektorí pokračovali vlakom, iní po svojich. Domov sme sa nakoniec dostali všetci v poriadku. Akcia to bola pekná, poznávacia (lesy a hrady) a okorenená aj ochutnávaním plodov jesene.

Ľubo Kraic