Akcia Karpaty Tour 2010

Karpaty Tour 2010- 13.ročník cykloturistického „vítania leta“ sa uskutočnil dňa 26.6.2010 na malokarpatských cestách po trase:
Štart: 8:30h od reštaurácie RELAX na Rybníkovej ul. v Trnave – D. a H. Krupá -Trstín -Buková – Plavecký Peter- Sološnica- Kuchyňa- Pernek- Pezinská Baba- Pezinok- Modra Častá – Suchá n/Parnou -Trnava a cieľ opäť v Relaxe cca od 15:00- 16:30h.

Na štarte sa prezentovalo 40 účastníkov, ktorých čakal cca 125 km okruh po cestách Trnavského i Bratislavského kraja cez dve horské sedlá (pri priehrade Buková a Pezinská Baba). Počasie bolo t.r. vcelku priaznivé pre cykloturistiku. Po krátkom letmom pohľade z okna bolo jasné, že sobotné počasie bude cyklistom priať. Čo väčšina účastníkov prijala s potešením.

Cieľom akcie nie je pretekanie! Ale stretnutie sa s priateľmi v sedle bicykla, dobre si zajazdiť a spraviť aj niečo prospešné pre svoju kondičku.

Najmladším účastníkom akcie bol: Ondrej Duchoň / r.1994/ z CK Olympik Trnava

Najstarším účastníkom bol: Milan Jakabovič st. /r.1947/

Najvzdialenejšími účastníkmi boli: Jozef Ďurjak z Vrábel

Mužské oči potešili aj dámy: Emília Kraicová a Jitka Hergottová.

Pelotón z mesta pomohlo vyviesť vozidlo PZ SR. Na trasu vyrazili aj 2 vlastné sprievodné vozidlá (s vodičmi -F. Krajčovičom, I. Naništom a M. Naništom), ktoré zabezpečovali okrem technickej pomoci i zdravotnú službu. Cykloturistov čakali na trase 4 oficiálne občerstvovacie prestávky – na Bukovej – v Sološnici – v sedle Pez.Baba – na Červenom Kameni a nakoniec v cieli akcie v Relaxe, kde už čakal účastníkov navarený kotlíkový gulášik s pivkom. Spestrením programu býva aj tradičná tombola losovaním z účastníckych štartovacích čísiel.

Ceny do tomboly venovali firmy:
· Vydavateľstvo TURISTA- dr.Anna Hlatká z Piešťan

· Malokarpatský cykloklub

· p.Krajčovič František z Trnavy

· Farby- laky p.Marcel Griflík

· Elektro-hall, p. Šibíková

akciu ďalej podporili:
· Mesto TRNAVA a reštaurácia RELAX Trnava .

Po dojazde do cieľa a občerstvení bolo možné si ešte v pohode posedieť pri GITARE p. Milana ĎUGU s priateľmi a zaspievať si trampské piesne. Aj takto možno stráviť príjemný deň s priateľmi.

Nastal čas rozlúčky s 13. ročníkom a už môžeme chystať ďalší ročník (plánovaný na cca 25.6.2011).

Igor Naništa