Akcia Gabčíkovo

Za MKCK sa zúčastnili:
B.Ilavská, T.Ilavská, A.Nováková, O.Stríž, Ľ.Slaný, P.Herceg
hostia :
J.Hergotová, M.Lajtová, J.Herceg, R.Vojtek

Ráno 11.7.2010 sa o 9.00hod. stretla vzácne vyrovnaná skupina cyklistov (5 žien+5 chlapov) na parkovisku pod Starým mostom v BA.

Po krátkom uvítaní a ešte pri znesiteľnej teplote vzduchu sme vyštartovali po pravej strane Dunaja po hrádzi smerom na Čunovo. Tam už slnko rozpálilo aj asfalt a čo bolo dosť nezvyklé: bolo úplné bezvetrie, čo horúčavu ešte umocňovalo. Čiže nevyhnutne museli byť krátke prestávky na uhasenie smädu, inak by hrozila dehydrácia a kolaps organizmu.

Čunovo sme iba preleteli, prvá dlhšia zastávka bola až pri Vojke v štýlovom ranči (v Dobrohošti už mali stánky s občerstvením zbalené, hody tam boli iba v sobotu). Každý si podľa chuti vybral jedlo, tradičné halászle nesmelo chýbať. Keďže Táňa Ilavská aj s priateľkou Monikou Lajtovou sa rozhodli, že sa budú radšej kúpať v jazere, ako vo vlastnej šťave, tak to otočili späť a tiež naši dvaja nerozluční bratia Ľubo Slaný a Ondro Stríž si to Gabčíkovo rozmysleli, nasadli na kompu a druhou stranou hrádze sa pomaly presúvali do BA. Znovu vyrovnaná šestica (3+3) sme roztočili pedále a už v tropickej horúčave sme dorazili do Gabčíkova (hydroelektráreň).Nasledovala krátka prestávka na pivo, kávu a foto. Potom sme sa rozdelili: päť cyklistov (tiek) sa vydalo po vlastnej osi na Šamorín, Sládkovičovo do TA, Ružindola, Trakovíc a Piešťan, ja som sa druhou stranou hrádze vrátil späť do BA k autu, najazdil som 100 km, tí, čo šliapali až domov to mali o niekoľko desiatok km viac. Ďakujem všetkým zúčastneným, že túto veľmi horúcu nedeľu, ktorá sa dala prežiť aj príjemnejšie, presedeli v sedle bicykla a trochu si vytrápili telo.

P. Herceg