Jašter 10.4.

Akcia Jašter 10.4.2011

Za MKCK sa zúčastnili: I.Naništa, Ľ.Kraic, E.Kraicová, P.Hovorka, D.Fáziková, M.Nižnanský, J.Budoš, A.Nováková, S.Studený, F.Krajčovič, V.Oravec, M.Unger, V.Putera, J.Poláček, J.Kliha, J.Nádaský, D.Ješko, J.Michalec, D.Polák, A.Masaryková, P.Vrábel, I.Matkovčík, M.Ševčík, H.Gurínová, D.Surovčík, V.Naď, M.Šuga, J.Benedikovič, B.Ilavská, K. Lavor.

Hostia: J.Hergottová, M.Valovičová, Ľ.Ondrejkovič, K.Ondrejkovičová, D.Kraic, A. Oravcová, Š. Zatko a z Cykloklubu Hrnčiarovce prišli: M.Strážay, R.Strážay, J.Záprážný, M.Škumát, Ľ.Škumát, R.Vavrinec, M.Marek, P. Galba.

Veľmi bohatá účasť na tejto akcii svedčí o tom, že po dlhej, nekonečnej zime sme sa už nevedeli dočkať, kedy konečne roztočíme kolesá na našich tátošoch. Počasie malo dvojakú tvár. Na jednej strane krásne – slnečno, pekné výhľady, na druhej strane – veľmi silný, priam búrlivý vietor, ktorý nám v určitých smeroch poriadne znepríjemnil bicyklovanie.

Trnavská skupina sa strela na parkovisku pri amfiku a pobrala sa krátko po pol jedenástej smerom na Malženice a Trakovice. Vietor svoju silu demonštroval hlavne z boku, takže na Jašter nás to trochu brzdilo, ale zvládli sme to. Piešťanci to mali teraz celé tzv. po vetre.

Krátko po dvanástej sa nás na Jašteri stretlo až štyridsaťpäť cyklistov, z toho 30 členov MKCK. Keby nám to takto vydržalo čo najdlhšie? Takže bolo o čom hovoriť. Plány na túto sezónu sa preberali z každého uhlu.

Asi okolo pol druhej poobede sme sa po obligátnom fotení pomaly rozišli po skupinkách každý svojim smerom. Piešťanci na sever – proti vetru. Ale aj nám Trnavákom sa cestou domov miestami ušiel pekný proti – fučiak. Takže sme si miestami dali aj my riadne do tela.

Ale hlavné je, že sme sa po zime zase stretli, zabicyklovali sme si a podstatné je, že sme sa v zdraví vrátili domov.

Ľ. Kraic