Akcia Javorina 12.6.

Za MKCK sa akcie zúčastnili: Poláček Juraj, Oravec Vlado, Putera Vlado, Naď Vlado, Vrábel Paľo, Budoš Ján a Surovčík Dušan

Hosť: Vrábel Milan a Škumát Lubo

Vyrazili sme za krásneho počasia z Nového Mesta cez Bzince a dolinu Rybníky smerom na Cetunu. Tu bola prvá občerstvovacia stanica.

A potom to začalo. Prvé cvičné stúpanie na križovatku Barina a odtiaľ 6,8 km smer Veľká Javorina. Krásny kopec. Zdolali sme ho všetci a bez straty desiatky. Hore nás čakala Holubyho chata. Hoci je v prestavbe, bola otvorená a tak nám prišlo vhod krátke občerstvenie a doplnenie tekutín.

Potom sme sa vybrali na bývalý vojenský vysielač Jelenec (cca 2,5km), ktorý je ako neoficiálna rozhľadňa. Oceľová veža je vysoká 40 m a na jej vrchol sa dá dostať len po rebríkoch. Bol to skutočne zážitok spojený so športovým výkonom, no stáť opäť na zemi bolo istejšie .

Bicyklami sme sa vydali okolo vysielača smerom po Česko Slovenskej hranici späť. Tuná sme sa rozdelili . Ja som šiel smerom na sever, (Boudy , Květná , Nové Mesto) a zvyšok skupiny vedený Jurajom šiel na juh na starú vojenskú cestu, smer Stará Turá, Nové Mesto.

Myslím, že cyklo-akcia patrila medzi vydarené akcie vďaka krásnemu počasiu a dobrej atmosfére. Prešli sme 90-100km a prevýšením 1100m.

Dušan Surovčík