Akcia Karpaty-Tour 18.6.

Za MKCK sa akcie zúčastnili:
J.Budoš, M.Nižnanský, M.Ševčík, J.Michalec, I.Naništa, P.Vrábel, M.Šuga, P.Herceg, V.Naď, F.Trnka, Ľ.Kraic, K.Lavor, M.Unger, J.Antal, M.Babišík, B.Ilavská, F.Krajčovič,

Hostia: J.Hergottová, J.Lančarič, I.Herco, J.Ďurjak, J.Trokan, R.Žvodák, E.Škultéty, M.Kupčík, R.Strážay, M.Vrábel, P.Podolan, R.Mužila, M.Jakabovič, B.Ďugová, M.Ďuga, P.Neštický, J.Behul,

Spolu 34 účastníkov.

Pomerne slabšiu účasť možno pripísať nedostatočnej PROPAGÁCII akcie, príprave tradičných účastníkov na akciu 19.6. v Čechách, nezáujmu niektorých „tiež“ našich členov a nepriaznivej predpovedi počasia. Organizačne bola akcia inak zvládnutá na tradične slušnej úrovni.

Predpoveď počasia s búrkami a dažďom sa našťastie nenaplnila. Ráno na štarte o 8:30 h od rešt. Relax v Trnave bolo síce „pod mrakom“, ale pre cykloturistov to bolo priaznivé počasie. Slnko nepieklo na hlavy a tak nehrozil žiaden úpal. Vyvedenie pelotónu z mesta sme t.r. zvládli aj bez asistencie vozidiel PZ. (v rovnakom termíne PZ zabezpečoval aj pelotón akcie BA – Jasná).

Trasa akcie viedla cez obce Suchá n/Parnou – Častá – Č.Kameň – Píla ( tu sme mohli na vlastné oči vidieť škody, ktoré zanechala nedávna povodeň v obci) – Modra – Vinosady – sedlo Baba. Trasa pokračovala po „Záhoráckej časti“ cez Pernek – Rohožník – Sološnicu – (v miestnom pohostinstve mali v ponuke dokonca 3 druhy polievok) – ďalej cez Bukovú – Trstín -do cieľa akcie KT 2011 – rešt. Relax v Trnave.

Tu už bol pre účastníkov pripravený tradičný kotlíkový guláš, pivko príp. nealko. Nasledovala potom tiež tradičná tombola s losovaním štartových čísiel o športové vecné ceny. O kultúrne „vyžitie“ účastníkov sa postaral aj M. Ďuga s gitarou a trampskými pesničkami. Predpovedaný dážď napokon prišiel v závere akcie cca o 18 hod, keď nás zahnal pod strechu Relaxu. Tu sme ešte v úzkom kruhu „7 statočných“ zaspievali aj pieseň „Rosa na kolejích“ od Wabiho Daněka.

A so želaním: o rok sa stretneme zas, sme sa pomaly pobrali domov k rodinám.

Na záver ešte POĎAKOVANIE! Patrí všetkým účastníkom akcie za disciplínu na trati, dodržanie zastávok aj pitného režimu, ako aj rešpektovanie ostatných účastníkov cestnej premávky. Trocha štatistiky: najstarší účastník- Milan Vrábel z Piešťan r.1945, najmladší účastník- Roman Strážay r.1986, najvzdialenejší účastník- Jozef Ďurjak z Vrábľov.

I. Naništa